Чому коти обожнюють клавіатури та сидять на ноутбуках: причина зовсім не у бешкетництві пухнастика

Власники домашніх улюбленців часто стикаються з тим, що вважають забавками котів. Наприклад, те, що коти обожнюють клавіатури та ноутбуки. Але на все є причина.

Кішки – тварини волелюбні і роблять лише те, чого хочуть самі. Вони чудово розуміють, коли ви від них щось хочете, та виконувати ваші забаганки будуть лише, якщо самі виявлять бажання.

Так, багато власників пухнастиків стикалися з ситуацією, коли варто лише на хвилинку відійти від комп’ютера чи ноутбука, як кіт вже сидить на гаджеті.

Чому котики так обожнюють клавіатури?

Пухнастики обожнюють бути потрібними та знаходитися в центрі вашої уваги. Пухнастики – генії маніпуляцій, тож чудово розуміють, що сидячи на клавіатурі вони стовідсотково привернуть увагу своєї людини.

Чому коти обожнюють клавіатури та сидять на ноутбуках
Чому коти обожнюють клавіатури та сидять на ноутбуках

Окрім того, працюючий ноутбук – теплий, і це теж неабияк подобається вашому улюбленцю.

Клацання ж клавіш – окреме задоволення та цікавинка для вашого пухнастика.

Що робити, якщо пухнастик заважає працювати?

Поряд з вашим робочим місцем постеліть плед або влаштуйте інше м’яке та зручне місце. Або ж можна поставити дряпалку для кігтів;

Перед тим, як почати роботу, приділіть пухнастику увагу та пограйтесь з ним трішки;

Коли не користуєтесь клавіатурою – накрийте її тканиною чи коробкою;

Купіть в спеціалізованому зоомагазині спрей, який буде відлякувати котика від клавіатури або ж поставте біля неї шкірку цитрусових. Котики ненавидять цей запах, і навряд знаходитимуться поряд з ним.

Не сваріть пухнастика за те, що він “окупував” клавіатуру. Ніжно та наполегливо давайте зрозуміти йому, що це не місце для забавок. Також заохочуйте його проводити час в іншому місці.

Тож спробуйте варіанти, які ми описали вище, і проявіть терпіння – і ми впевнені що у вас все неодмінно вийде.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини