До березня залишилось 2 тижні. Готуюсь висівати ці сидерати замість добрива: працює завжди на відмінно

Часом правильно підібрані сидерати можуть подіяти на ваш город набагато краще, ніж тонни добрив. Розповідаємо про рослини, які точно варто посадити на своїй ділянці.

Городники, які вже не перший рік мають справу з особистою ділянкою, точно знають – сидерати часом можуть подіяти на город у рази краще, ніж найдорожчі добрива. Найкращим рішенням для тих, хто не хоче використовувати на своїй ділянці мінеральні добрива, є посів сидератів. Розповідаємо про терміни посіву та поради щодо того, які краще обрати сидерати для посіву на своєму городі.

Найкращі сидерати для городу

Рослини-сидерати становлять собою абсолютно безпечні й екологічно дружні культури, які часто називають зеленими добривами. Після того, як вони виконали свою функцію, їх можна скосити і просто залишити на ґрунті, щоб забезпечити захист поля від промерзання або перекопати, збагачуючи ґрунт корисними речовинами. Після розкладання кореневої системи рослин земля, в якій вони росли, отримує поліпшену структуру.

Вирощувати сидерати слід у тих випадках, коли ґрунт втратив свої поживні речовини, але власник ділянки відмовляється від їх відновлення за допомогою хімічних і мінеральних добрив. Наприклад, таку практику застосовують навесні, коли земля втратила корисні речовини у своєму складі після зимівлі.

Названо найкращі сидерати для городу, які легко замінять добриво та підживлять ґрунт вітамінами
Названо найкращі сидерати для городу, які легко замінять добриво та підживлять ґрунт вітамінами

Є унікальні сидерати для кожного випадку. При виборі зелених добрив слід враховувати сезон, коли ви хочете їх посіяти, та стан вашого городу. Наприклад, гречка є чудовим вибором, якщо сіяти її навесні або наприкінці осені. Така культура добре процвітає на будь-яких ґрунтах, допомагаючи розпушувати його та зменшувати рівень килостності. Зелень гречки виробляє велику кількість органічних речовин, а коріння допомагає збагатити ґрунт такими речовинами, як фосфор і калій. Додатково, у весняний період сіють фацелію, рапс, гірчицю та суріпицю. Особливість таких сидератів полягає у тому, що їх треба обов’язково видаляти з городу, перш ніж починати сіяти інші культури.

Названо найкращі сидерати для городу, які легко замінять добриво та підживлять ґрунт вітамінами
Названо найкращі сидерати для городу, які легко замінять добриво та підживлять ґрунт вітамінами

Водолист — це фацелія, що використовується для поліпшення структури ґрунту та захисту від шкідників, як от попелиці, плодожерки, сарани та нематоди. Фацелія активно росте на різних типах ґрунтів, пристосовуючись до різних умов, і не вимагає великої кількості світла. Вона має значну кількість зеленої маси. Ця рослина є ідеальним попередником для овочів та ягід, вона сприяє покращенню їхнього врожаю.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини