Побачивши мої підсніжники, сусідка заявила, що я видаю штучні квіти за справжні: мій секрет вирощування

Пам'ятаєте казку «Дванадцять місяців», коли зла мачуха відправила падчерку взимку за підсніжниками? У наш час за зірваний дівчинкою букет лісових квітів вона отримала б пристойний штраф.

Так от, щоб цілком законно насолоджуватися першими ранньовесняними квітами, пропонуємо посадити їх у себе вдома.Підсніжники – це перші вісників весни, які пробиваються через сніг та льодинки, щоб привітати нас зі своєю ніжною красою. Взагалі підсніжники висаджують у відкритий ґрунт до листопада. Цибулини квітів краще купувати у професіоналів, які їх правильно зберігають. Категорично не радимо купувати цибулини, що розкрилися, оскільки є велика ймовірність, що вони не приживуться в ґрунті та просто загинуть. Після придбання цибулин пролісків їх можна зберігати трохи більше трьох тижнів. Якщо посадка відкладається, покладіть їх у поліетиленовий пакет і присипте тирсою – так убережете від зайвої вологи. Перед тим як садити квіти у відкритий ґрунт, обробіть їх фунгіцидами, щоб не занести інфекцію у ґрунт.

Садівники розповіли, як виростити пишні підсніжники у власному саду
Садівники розповіли, як виростити пишні підсніжники у власному саду

Садити підсніжники найкраще у півтіні, під деревами з великою кроною, або на повністю відкритій ділянці. Рослина любить пухкий, легкий і поживний ґрунт. Висаджувати цибулини квітів потрібно на глибину 5 сантиметрів. Доглядати квіти зовсім не складно. Вони легко переносять морози і не вимагають рясного поливу. Але якщо зима видалася малосніжною, а навесні довго не йдуть дощі, квіти потрібно поливати раз на тиждень. Також не забувайте підгодовувати їх комплексними мінеральними добривами.

Ідеальним доповненням для квітучих підсніжників ранньою весною стануть крокуси, нарциси та гіацинти. А ось ставити в одну вазу їх не варто: зрізані підсніжники не люблять сусідів. Деякі квіткарі вважають, що за шість років квіти сильно виснажують ґрунт і їх необхідно пересаджувати. Регулярно додавайте у ґрунт калійно-фосфорні добрива, щоб насолоджуватися цвітінням десятки років, не пересаджуючи їх із місця на місце.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини