Цей лінивий спосіб посіву томатів без ґрунту знають одиниці садівників, а дарма: розкриваємо всі секрети

Коли сіяти томати на розсаду? Березень - найкращий час сіяти насіння томатів на розсаду. Існує багато способів сівби томатів. Кожен з них по-своєму хороший.

Сьогодні ви дізнаєтесь, як вирощувати розсаду без землі. Розсада не хворіє, завжди можна відібрати сильні саджанці, і отримати найкращу, міцну розсаду.

Велику розсаду ви таким способом не виростите, але проростити величезну кількість насіння до моменту пікірування ви зможете запросто.

Переваги методу:

  • швидкість у виконанні
  • ви завжди можете відібрати найсильніші паростки
  • витрачаєте буквально кілька секунд на посів
  • без посіву в грунт ви позбавляєтеся від чорної ніжки або  інших грибкових бактеріальних захворювань, які часто вражають сходи в землі.

Беремо контейнер кількашаровий туалетний папір або паперову серветку. Кладемо на дно, сприскуємо водою. Папір повинен бути змочений таким чином, щоб при натисканні вода проступала. Але стояти вода не повинна – це важливо, щоб насіння не задихнулося і не загинуло.

Швидкий спосіб посіву томатів без грунту
Швидкий спосіб посіву томатів без грунту

Після цього беремо насіння і по поверхні паперу в довільному порядку викладаємо. Далі закриваємо контейнер і на декілька днів ставимо в темне місце.

Але можна зразу ставити під фітолампи, щоб не пропустити момент сходу насіння.

Пікірувати розсаду потім дуже просто, адже коріння не заплутується у папері, який від води розм”якнув і бувально сам відпадає.

Швидкий спосіб посіву томатів без грунту
Швидкий спосіб посіву томатів без грунту

Можна прищипнути корінь або й не прищипувати. Якщо він злегка навіть обірветься, наприклад, то це взагалі не страшно. Пікірування – це коли ми обрізаємо частину корінця для кращого кущіння. В горщик рослину можна заглибити на половину або лише корінець. Тут вже на ваш розсуд. Томати – досить непримхливі рослини, тож в будь-якому випадку добре проростуть.

Популярне

Подібні новини