Урожай перців буде багатим: потрібно лише підгодувати розсаду цим добривом – метод простий, як двічі два

Якщо ви розраховуєте отримати багатий урожай перців, приділіть особливу увагу підживленню розсади. Вже з моменту формування 2-3 справжніх листків це питання стає актуальним.

Перше підживлення

Перше підживлення можна провести невдовзі після пікірування сіянців. Якщо ви провели посів в окремі ємності, відкладіть внесення добрив приблизно на 2-3 тижні після появи сходів. Одночасно з першим підживленням не зайвим буде внести в ґрунт препарати на основі триходерми для більш інтенсивного коренеутворення.

Фосфор. Для розвитку кореневої системи розсади перцю необхідно використовувати мінеральні добрива з підвищеним вмістом фосфору. Ідеальні варіанти: Монокалій фосфат або пекацид (1 г добрива на 1 л води).

Друге підживлення

Азот. Як правило, починаючи з 30-го дня від моменту появи сходів може спостерігатися дефіцит азоту, що проявляється у пожовтінні листя. У друге підживлення передбачте внесення невеликої кількості цього елемента. Підійдуть комплексні добрива з малим вмістом азоту.

Магній. Протягом усіх етапів розвитку перець потребує магній. У друге і третє підживлення обов’язково внесіть його, скориставшись, наприклад, Сульфатом магнію. Якщо ви поєднуватимете азотне підживлення з внесенням магнію, тоді використовуйте по 5 г кожного добрива, розчинивши в 10 л води.

Садівники розповіли, якими добривами потрібно підгодовувати перець
Садівники розповіли, якими добривами потрібно підгодовувати перець

Третє підживлення

Підгодовуємо в середньому за 7-10 днів до перенесення розсади на місце вирощування. Оцініть зовнішній вигляд вашої розсади, визначте можливі дефіцитні стани та вносите потрібно лише ті елементи, яких не вистачає рослинам. Також для цього фінального підживлення, у разі потреби його проведення, можна використовувати комплексні добрива з однаковим вмістом азоту, фосфору та калію. Регулятори зростання. Не зайвим одночасно внести в ґрунт антистресовий препарат (Епін, Циркон або Бурштинову кислоту). Цей прийом підготує рослини до майбутнього стресу, з яким вони зіткнуться під час пересадки на постійне місце.

Умови утримання

Пам’ятайте, який би план підгодовування ви не склали для вашої розсади, недотримання на даному етапі основних умов вирощування може призвести до плачевного результату, оскільки молоді рослини не зможуть засвоювати поживні речовини в повному обсязі. Підтримуйте сприятливий баланс температурного та світлового режимів. Чим вища освітленість, тим більш високу температуру здатні витримувати рослини. Використовуючи додаткові джерела освітлення для підтримки 14-годинного світлового режиму, підтримуйте температуру на рівні +23…+25 град.

Популярне

Подібні новини