Цей трюк підвищує врожайність полуниці у 5 разів: щедрий врожай до пізньої осені. Ділюсь секретом

Полуниця добре відгукується на догляд: підживлення, мульчування, полив. Але іноді всі зусилля зводяться нанівець на останньому етапі, коли починає полуничка спіти.

В період дозрівання полуничні квітконоси під вагою ягід лягають на землю. Наслідки плачевні:

  • ягоди позбавляються сонця і не набирають солодощі та вітамінів;
  • кущ загущується і не провітрюється;
  • ягоди починають гнити;
  • втрачається врожай.
Садівники назвали найкращі методи догляду за полуницею
Садівники назвали найкращі методи догляду за полуницею

Спосіб створення “букетів” із полуниці

Робити їх потрібно так: беремо аптекарську гумку, натягуємо на руки, охоплюємо кущ і пересуваємо гумку на кущ. Ось і виходить букет за букетом. Якщо багато полуниць, то знадобиться час, звичайно.

У букеті всі ягоди освітлені сонцем і чудово заспіють собі. Кущі можна обробляти. Ягоди не стикаються з ґрунтом, адже в цей період рослинам потрібен постійний полив. Отже, вони не загнивають від землі. Цей прийом допоможе зберегти практично 100% врожаю.

Але є один мінус цього прийому: Букетики виходять занадто щільними, відбувається загущення куща. За несприятливих умов, букетики стають не порятунком, а пасткою. Наприклад, якщо пінниця облюбує ваші грядки з полуницею, доведеться букетики розв’язувати, щоб боротися з цим шкідником. Та й інші шкідники не проти залізти в такий затишний ласий букет.

Кущ не провітрюється і при великій вологості ймовірність спалаху різних захворювань також підвищується. Нарешті, якщо останні квіти кисті виявляються всередині пучка, то вони не запилюються, а останні ягоди теж можуть бути затиснуті і не ростуть. Що ж робити? Ми вдосконалили цей прийом в такий спосіб: Потрібно зробити так, щоб “букетик” був вільним. Листя і квітконоси треба підняти, але при цьому, щоб кущ залишався повітро – та світлопроникним.

Гумки для цього не годяться. Є різні способи: Нарізаємо з алюмінієвого дроту 30 – 35 сантиметрові шматки, а потім згинаємо його навколо, а один кінець залишаємо сантиметрів на 10, щоб застромити його в землю. На іншому кінці можна зробити невеликий згин, яким можна зачепитися за другий край. Головне, що одягнути та зняти цю конструкцію простіше простого, до того ж наробити цих кіл можна один раз на весь час. Цей спосіб ще простіший – нарізав один раз таких шматочків дроту і теж вистачить надовго. Скріплювати їх можна пластиковими хомутами.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини