Всього 1 підгодівля і “декабрист” розцвіте: квітконоси з’являються просто на очах. Перевірений засіб

Коли в нас з'являється декабрист, ми щороку з нетерпінням чекаємо, що ось-ось він покриється бутонами і радуватиме своїм цвітінням. Але цього не відбувається ні першого року, ні другого. Що ж робити?

Як виявляється, вчасного поливу і догляду за рослиною недостатньо. Спочатку давайте розберемося в причинах відсутності бутонів у декабриста.

Три основні фактори, що впливають на цвітіння:

Світло. Для того, щоб цвітіння було пишним, рослина повинна отримувати достатню кількість сонячних променів. Тому не ставте горщик із квіткою у глибину кімнати. В іншому випадку квітка швидко починає в’янути і в таких умовах про цвітіння не може бути й мови.

Коренева система. Чим краще і міцніше розвивається коренева система декабриста, тим густішим і яскравішим буде його цвітіння. Добриво. Звичайно можна удобрювати декабрист разово, щоб стимулювати цвітіння, але краще робити мінеральну підгодівлю щодня. Саме щоденне добриво дозволить не тільки досягти пишного цвітіння, але й забезпечить утворення бутонів у кожний сезон цвітіння.

Експерти розкрили секрет: як виростити квітучого "декабриста"
Експерти розкрили секрет: як виростити квітучого декабриста

Способи стимулювання цвітіння:

Всі методи перевірені і досить ефективні, а головне не вимагають великих витрат.

Штучна зима

Помістіть горщик з рослиною в холодні умови, таким чином створюючи штучну зиму (не дарма квітка називається декабрист). При цьому температура має бути від +7 до +10 градусів. Але головна умова – це має бути вересень чи перша половина жовтня, якщо не встигли – чекайте наступного року.

Тропіки для декабриста

В осінньо-зимовий період світла в кімнаті стає менше, тому використовуйте додаткове підсвічування, яке стимулюватиме процес цвітіння. Це може бути звичайна лампа штучного світла. Поставте її поруч із горщиком і спрямуйте прямо на квітку. Після того, як поставили лампу, влаштуйте тропічний душ для рослини. А ви знали, що декабриста ще називають тропічним кактусом? Так ось, ця рослина цвіте під час сезону дощів у тропіках. Для створення такого дощу беремо півтори літрові пляшки з водою, капаємо туди 1 краплю циркону, 3 краплі йоду і кидаємо пів таблетки бурштинової кислоти. Цим розчином обприскую квітку через день.

Шокова терапія

Ще добрий спосіб змусити декабриста зацвісти – це позбавити його поливу. Не поливайте квітку близько 3 тижнів, але не довше, інакше рослину можна занапастити. Горщик ставимо у прохолодне місце, зазвичай на підвіконня, а через місяць переносимо рослину в тепло. І ось у цей момент рослину гарненько підгодовуємо.

Популярне

Подібні новини