Жир на скляних кришках відмиваю швидко і без особливих зусиль: більше ніяких плям і липкої плівки

Минає час, скло кришки мутніє. Його покриває шар жиру, що згодом перетворюється на липку плівку. Її дуже проблематично потім очищати. Що робити, шоб скляна кришка знову сяяла чистотою?

Сучасні виробники подбали про те, щоб оснастити свою продукцію зручними скляними кришками. Це досить зручно і практично. Якщо ви щось смажите або варите, то бризки жиру не розлітаються по кухні, а залишаються в межах ємності. Це гарантує те, що плитка буде чистою, адже основний удар жиру і бризок на себе бере саме кришка.

Прості дієві методи:

Навіть якщо ви будете мити кришки відразу після приготування, то це не гарантує абсолютної чистоти. Але все ж ми знайшли робочі методи, які активно застосовую на практиці. Вони підкуповують своєю простотою, всі компоненти цілком доступні.

Експерти розповіли, як легко очистити жирні кришки від каструль
Експерти розповіли, як легко очистити жирні кришки від каструль

Перший спосіб. Кип’ятимо кришки від каструль і сковорідок за допомогою миючого засобу. У цього способу є один невеликий мінус, це стійкий запах хімії. Але незважаючи на це, такий метод показує чудовий результат. Нам потрібно змішати один літр води і засіб “Comet”, одну чайну ложку. У цей розчин кладемо наші кришки і кип’ятимо їх близько 15 хвилин. Якщо у вас є час, то після кип’ятіння зніміть кришки з вогню і дайте їм полежати в розчині ще півгодинки. Потім потрібно промити кришки теплою водою. Зазвичай терти не потрібно, жир і бруд “відлітають” самі по собі, під час кип’ятіння.

Другий спосіб. Робимо чудовий розчин для чищення. Для цього розчину нам потрібно 1/5 шматка господарського мила, і по одній столовій ложці оцту і соди. Мило слід натерти на крупній тертці. Далі все потрібно змішати найретельнішим чином, і отриманий засіб нанести на кришки. Після того, як засіб буде нанесено, потрібно почекати півгодинки. Далі потрібно просто протерти все губкою і змити теплою водою. Застосування такої пасти дозволяє не кип’ятити кришки.

Третій спосіб. Робимо пасту на основі гірчичного порошку. Крім гірчичного порошку нам знадобиться господарське мило і сода. Цей порошок чудово розчиняє жир та інші забруднення. Щоб зробити цю пасту, потрібно ось що: Беремо всі інгредієнти по 2 столові ложки. Це гірчичний порошок, сода та оцет. Далі додаємо 4 столові ложки рідкого господарського мила. Вливаємо склянку окропу. Далі нам потрібно ретельно змішати всі інгредієнти. Цією пастою обробляємо кришки. Засіб починає діяти приблизно через півгодини після нанесення. Як тільки час вийде, протираємо кришки жорсткою губкою. Приділяйте особливу увагу важкодоступним ділянкам. Потім просто промийте все теплою водичкою.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини