Хвалила, хвалю і буду хвалити. Дивовижний жовтий томат, що дає засипний урожай: це найкращий сорт помідорів

У жовтих помідорів безліч фанатів з багатьох причин - це особлива естетична насолода бачити таку красу на кущах. Вважається, що жовті томати менш алергенні і мають підвищений вміст кератину.

Найпоширеніші класичні сорти жовтих помідорів – це високорослі гібриди для стаціонарних теплиць. Не для всіх городників такий варіант підходить з однієї з двох причин:

люблять вирощувати томати у відкритому ґрунті або під плівковими укриттями,

не люблять вирощувати високі томати, воліють низькорослі.

А яка краса виходить, мариновані асорті із жовтими помідорками? Цінителі зрозуміють.

Експерти назвали, які сорти жовтих томатів потрібно висадити
Експерти назвали, які сорти жовтих томатів потрібно висадити

Ранньостиглі жовто плідні сорти та гібриди

Томати для цільно плідного консервування повинні бути щільними та м’ясистими, з еластичною шкіркою, яка витримає дію окропу. Усередині не повинно бути великої кількості порожнин із соком.

1. F1 Мірішта

Помідори кругленькі, хочеться назвати ці томати – чері. На одному кущі 7-8 пружних плодів масою 20-25 г – кисті нагадують грона винограду. Мірішта дозріє вже за 85 днів після появи сходів розсади. Тому не варто поспішати з посівом, якщо ви зможете висадити розсаду тільки в червні. Кущики невисокі, суцвіття починають формуватися над четвертим листком. Після термообробки практично не лопаються. На 1 кв.м саджаємо 4 – 5 кущів.

2. Непас 4

Непаси – сорти для лінивих. Щільні цукристі помідорки з носиком, відносно великі – 60-70 г. Сорт заявлений як стійкий до несприятливих погодних умов. Кущі заввишки близько 70 см. Врожайність з 3-4 кущів понад 6 кг.

3. F1 Нивиця

Кущ зовсім крихітний 30-40 см, перша кисть із суцвіттям з’являється над 5 листком. Ранньостиглі плоди вже пожовкнуть через 85 днів після сходів перших ростків. Маса плодів 15-20 г. Сорт відрізняється тривалим зберіганням. Під час консервації помідори не лопаються.

4. Каченя

Низькорослі кущики – пасинкувати не треба, зав’язей багато. Виробником заявлений підвищений імунітет до некомфортних погодних умов та хвороб, тому більш за інших універсальний і для відкритого ґрунту, і теплиці. Перші плоди крупненькі майже 100 г

5. Золотничок

Ранньостиглий сорт, плоди дозрівають через 110 днів після сходів сіянців. Сорт заявлений, з підвищеним вмістом бета-каротину. Бета-каротин дуже важливий для зміцнення серцево-судинної системи та профілактики онкології. Стійкий до грибкових захворювань. Плоди глянсові, ідеально круглої форми масою 50 г. М’якуш солодкий, щільний, відмінно підходить для засолювання. Жовтоплідні сорти та гібриди підійдуть  і для вживання у свіжому вигляді та салатних заготовок

6. F1 Жар Птах

Ранньостиглий гібрид, стійкий до перепадів прохолодних нічних температур. Кущ компактний, суцвіття з’являються високо, після 6-го листка. Плоди крупненькі – 150 г. Високоврожайний гібрид понад 10 кг з 1 квадрата.

7. Зеро

Детермінантний сорт, овальні плоди з невеликими реберцями. Помідори з відмінними смаковими якостями, м’якуш солодкий крохмалистий, середньовираженою ребристістю та нещільною м’якоттю відмінного смаку. Плоди дуже великі проти представлених вище – близько 250 г, хороша врожайність.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини