Про цей диво-спосіб посіву та вирощування томатів без пікірування знають одиниці: все швидко зійде “щіткою”

Це старий, забутий спосіб посіву томатів на розсаду. Спосіб дуже добрий. Розсада виходить міцна, сильна. При такому способі економиться місце, якого не вистачає.

Спосіб, про який ми сьогодні поговоримо, допоможе вам пропустити процес пікірування розсади. Після насіння наступним пунктом буде висадка у грунт.Таким способом зручно вирощувати томати. Рання розсада не повинна перевищувати час в 45 днів з моменту сходу.

Отже, нам знадобиться 5-літрова пластикова баклажка, перерізана навпіл ( верхня частина буде виконувати роль парника) або прямокутна глибока ємність. Обов’язково потрібно зробити дренажні отвори. Це неймовірно важливий пункт, який не можна пропускати.

Як посіяти томати без пікірування
Як посіяти томати без пікірування

Далі ємність наповнюємо грунтом. Трішки приминаємо. Оприскуємо водою та починаємо сіяти насіння. Для зручності уявіть, що ви сієте в касети. Тобто якщо у вас невелика ємність, то розподіліть насіння таким чином, щоб потім вам було зручно розділяти підрослі рослини. Далі присипаємо насіння грунтом, шаром не більше 1 см. Зверху знову злегка поливаємо водою.  Накриваємо кришкою. Все, посів готовий. Коли розсада буде готова до пересадки в грунт, вам просто потрібно буде ножем розрізати її в контейнері, ніби торт. Не хвилюйтесь з приводу пошкодження коріння томатів. Це настільки невибаглива рослина, що навіть з маленьким корінцем приживеться і в подальшому дасть щедрий врожай.

Цей спосіб ідеально підходить для пророщування в квартирі, коли немає великої кількості місця. Однак не варто таким методом пророщувати огірки і баклажани, оскільки для них такий варіант буде не надто вдалим і так добре, як помідори, вони можуть не прижитися.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини