Сусідка Маринка розкрила секрет вирощування розсади баклажанів вдома: багатий врожай забезпечено

Баклажан дуже смачний та корисний овоч. Розсаду можна зробити прямо вдома, якщо діяти правильно. Розкриваємо головні хитрощі вирощування овоча вдома.

Якість розсади безпосередньо залежить від якості посівного матеріалу, тому при покупці уважно вивчайте інформацію на упаковці.

Зверніть увагу на термін придатності і виробника. Далі проводимо своєрідне “калібрування” насіння.  Для цього візуально оглядаємо та вибираємо найбільші насінинки, а дрібні, пошкоджені і занадто темні відбраковуємо.

Якщо насіння мало, то дрібні можна залишити. При правильному догляді з них теж можна отримати здорові кущики розсади. Іноді насіння продається забарвленим. Це означає що воно пройшло процедуру знезараження.

Інше насіння потрібно знезаразити самостійно. Для цього підійде обробка фітоспорином.

Також можна використовувати марганцівку. Для цього два з половиною грама речовини розчиняємо 100 міліграмів води. В такому розчині витримуємо насіння 30 хвилин, а потім промиваємо водою. Щоб сходи з’явилися швидше та були дружніми, насіння потрібно проростити.

Як виростити розсаду баклажанів вдома
Як виростити розсаду баклажанів вдома

Для цього насіння загортають у вологу тканину і поміщають у контейнер та ставлять в тепле місце (не нижче 25 градусів).

Уникайте попадання прямих сонячних променів на контейнер з насінням. Стежте, щоб тканина завжди залишалася вологою. Зазвичай на пророщування йде від 3 до 5 днів. Грунт для посадки повинен бути поживним і досить пухким, щоб легко проникало повітря.

Найпростіше купити грунт для розсади в магазині. Спочатку насіння можна посадити в одній спільній ємності, а вже надалі пікірувати.

Після того, як ви придбали грунт і визначилися з ємністю, можна приступати до посіву. Для цього на три чверті заповнюємо контейнер грунтосумішшю і рясно поливаємо водою. Після того, як вода ввібралася, на поверхні грунту проробляємо борозенки глибиною 1 сантиметр. Відстань між борозенками витримуємо не менше п’яти сантиметрів. Акуратно, щоб не пошкодити паростки, розкладаємо насіння в борозенки з інтервалом півтора-два сантиметри. Зверху присипаємо наші посіви грунтом і зволожуємо. Ставимо в тепле місце з температурою в районі 25 градусів, щодня провітрюємо посіви по 10-15 хвилин і слідкуємо, щоб грунт не пересихав.

Через п’ять-десять днів повинні з’явитися сходи. Після цього поступово прибираємо плівку з контейнерів. Сіянці ставимо в добре освітлене місце і на один тиждень знижуємо температуру до 18 градусів вдень і 14 вночі, так добре розвинеться коріння і стебла не будуть витягуватися.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини