Дізналася, як в хімчистці за 5 хвилин зі старих брудних курток роблять нові: повторила сама і здивувалася

Верхній одяг господині перуть не так часто, як повсякденний одяг. Окрім того, є тканини, які не можна прати звичайним способом.

Та все ж варіанти існують. Сьогодні ми розкриємо декілька ефективних метод прання курток.

Почнемо з того, що якщо ви перете верхній одяг засобом для прання, то варто перевірити його спершу на непомітній ділянці. Щоб не зіпсувати матеріал його не слід терти щітками. Засіб для чищення на ватному диску наносимо на забруднені місця, а прибрати його можна вологою серветкою чи змоченою у воді ганчіркою з мікрофібри.

Ось популярні методи очистки куртки від бруду без прання.

Нашатирний спирт та засіб для миття посуду

Щоб скористатися цим способом необхідно розвести чайну ложку нашатирного спирту в 100 мл води. Також додайте в суміш 1 ложку гелю для миття посуду.

Щоб забруднення швидше відчистилося  – рекомендується попередньо його відпарити. Після цього нанесіть губкою нанесіть розчин на бруд та акуратно протріть.

Як швидко відчистити куртку без хімчистки
Як швидко відчистити куртку без хімчистки

Також можна використати господарське мило. Для цього необхідно натерти ним забруднені області та залишити для реакції на 40-50 хвилин. Після цього залишки засобу прибирать вологою тканиною чи за допомого вологих серветок.

Іншим способом є використання плямовивідника. Нанесіть його на забрудення, згідно інструкції до засобу, залиште на час, який вказано та після цього змийте водою.

Можна спробувати прибрати забруднення перекисом водню. Та одразу зазначимо, що цей варіант підійде далеко не для всіх видів тканин.

3 ложки перекису водню розводять в склянці теплої води та наносять на плями. Далі можна не сильно потерти старою зубної щіткою. Після цього змочіть забруднення лимонним соком і залиште на півгодини. Протріть вологими серветками.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини