Господиня Валентина тільки так підживлює буряки: дієві поради, які завжди працюють. Ростуть на очах

Буряк – популярний коренеплід, який можна зустріти чи не на кожній грядці. Для того, щоб виростити корисний, смачний і здоровий овоч, необхідно правильно доглядати за ним.

Протягом 19-20 століть буряк став однією з ключових сільськогосподарських культур у багатьох країнах світу. Він вирощувався як для людського споживання, так і для виробництва цукру.

Часто можна почути скарги огородників-початківців про те, що буряки, які вирощуються ними, не виправдали їхніх очікувань. Дуже важливо підгодувати буряки в період наливу коренеплодів. Адже завдяки добривам можна вплинути на розмір та смак овочів. Із задоволенням ділимось рецептом підживлення.

Головний компонент:

Основним інгредієнтом підгодівлі для буряків є борна кислота та магній. Вона безпосередньо впливає на стан коренеплоду, зокрема:

  • сприяє покращенню смакових якостей буряків, підвищуючи ступінь цукристості;
  • покращує якісні характеристики врожаю, сприяючи виростанню коренеплодів великих за розміром;
  • підвищує захисні сили рослини, уберігаючи її від шкідників та хвороб;
  • попереджає можливе загнивання кореневої системи.

Приготування живильного розчину:

Для підживлення використовуємо добриво “Маг-Бор”. Він продається у кожному садовому магазині і коштує не дорого. Для приготування добрива потрібно 2 ст. ложки “Маг-Бора” розчинити у 10 літрах води. Але при цьому варто мати на увазі, що бор погано розчиняється у холодній воді. У зв’язку з цим спочатку в окрему ємність потрібно налити 0,2 літра теплої води, висипати в неї добрива, і тоді препарат безперешкодно розчиняється в рідині, а потім доводимо вже об’єм води до 10 літрів. Отже, добриво готове.

Технологія підживлення буряків: рекомендації спеціалістів
Технологія підживлення буряків: рекомендації спеціалістів

Особливості застосування:

Витрата готового розчину – 10 літрів на 1 кв. м. Важливо враховувати, що добриво можна вносити лише у попередньо зволожений ґрунт (після поливу звичайною водою). Просте підживлення буряком розчином “Маг-Бором” допоможе Вам виростити великі, солодкі та корисні коренеплоди, на заздрість усім знайомим і на радість своїм рідним. Гарних врожаїв!

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини