Як посіяти мімулюс, щоб тішив око аж до морозів: спосіб з маминого журналу 90-х виявився справжнім скарбом

Чудовою прикрасою клумби на вашій садовій ділянці стане така екстравагантна квітка як мімулюс (губастик) сімейства фрімових.

Цвіте квітка дуже рясно, але, на жаль, відносно недовго. Період цвітіння припадає на червень-липень.

На розсаду мімулюс висаджують в кінці березня- початку квітня.

Насіння у мімулюса дуже дрібне, практично пилоподібне, тому посів проводять в загальну ємність. Цілком підійде контейнер висотою 7-10 сантиметрів.

На дні контейнера повинні бути дренажні отвори для стоку зайвої вологи.

Грунт для розсади губастика повинен бути пухким і легким.

Відмінно підійде універсальний ґрунт для квіткової розсади.

Щоб зробити його більш пухким бажано додати в ґрунт перліт, пісок або кокосове волокно з розрахунку на п’ять частин ґрунту одна частина розпушувача.

На дні контейнера сформуйте дренажний шар, товщиною один сантиметр з вермикуліту, перліту або дрібного щебеню. Потім наповніть ємність живильним грунтом і рясно зволожте з обприскувача чистою водою кімнатної температури.

Як посіяти мімулюс
Як посіяти мімулюс

Насіння розсипте на поверхні ґрунту. Заглиблювати його мені потрібно. І ще раз трохи зволожте з обприскувачем. Накрийте плівкою або склом і приберіть у світле тепле та місце з температурою 16-18 градусів.

Щодня провітрюйте посадки, відкриваючи плівку на 10-15 хвилин і стежте, щоб грунт залишався вологим.

Приблизно через 5-7 днів повинні з’явитися перші сходи. Коли сіянці зійдуть масово, потрібно поступово знизити температуру до +12 градусів. Це допоможе уникнути різкого витягування розсади. Полив після появи сходів проводимо в міру просихання верхнього шару землі.

Робити це потрібно дуже акуратно або через піддон або вливаючи тоненьку цівку води, щоб напір не розмив грунт.

Розсада мімулюса дуже добре відгукується на обприскування з пульверизатора, тому періодично зрошуйте рослини вранці або ввечері.

Коли на рослинах утвориться по три справжні листочки, необхідно розсадити мімулюс в окремі стаканчики, об’ємом близько 250 мілілітрів.

Наповніть їх ґрунтом і проробіть лунки по центру за допомогою лопатки або ложки.

Вийміть сіянці разом із грудкою землі із загальної ємності та перенесіть у підготовлені лунки. Присипте ґрунтом, злегка ущільніть навколо і рясно полийте чистою водою кімнатної температури.

Протягом трьох-чотирьох днів після пікірування бережіть рослини від попадання прямих сонячних променів. Через 10 днів після пікірування мімулюс потрібно підгодувати комплексним добривом для розсади.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини