За 1 ніч навіть зачахлі огірки будуть обліплені зав’язями: користуюся диво-підкормкою прямісінько під корінь

Підкормка для огірків грає важливу роль у забезпеченні їхнього здоров'я, росту та плодоношення. Якщо ви хочете отримати гарний врожай соковитих огірків, важливо правильно добирати підживлення.

Огірки потребують оптимального рівня поживних речовин для здорового росту та формування плодів. Добре збалансоване добриво забезпечує рослини всіма необхідними макро- та мікроелементами, необхідними для їхнього розвитку.

Сьогодні ми розповімо про секретний спосіб підгодівлі огірків, який використовували наші бабусі для того, щоб огірки не жовтіли і давали якнайбільше врожаю.

Головне правильно приготувати цей диво-розчин і використовувати його раз на тиждень-два і чергувати з азотистими добривами. Це потрібно для того, щоб вони теж працювали і засвоювалися самим рослини.

Отже, нам знадобиться 1 склянка деревної золи, яку ми висипаємо у відро. І додаємо туди ж 1 склянку оцту 9%го.

Добриво для огірків
Добриво для огірків

Справа в тому, що зола містить у собі карбонат калію, кальцію та дуже багато речовин, які не розчиняються у воді.

І для того, щоб у нас став розчинний кальцій калій ми додаємо оцет. Вступаючи реакцію з карбонатами він перетворює їх на ацетат.

В свою чергу ацетат – це вже вже водорозчинний елемент і таким чином рослина може “харчуватися”.

Якщо ви просто насиплете золу, то вона буде діяти десь в кінцю сезону, бо буде звільняти ось цей кальцій, калій, фосфор, які міститься в золі.

Не бійтеся, що підвищиться кислотність грунту. Насправді змішуючи золу і оцет ми отримуємо нейтральне середовище, тому ніякого закислення та залужування у нас не буде.

У відро додаємо 10 літрів води, все добре перемішуємо і поливаємо нашу рослину. Під кущик достатньо однієї склянки розчину.

Завдяки цьому підживленню огірки отримують багато калію, фосфору, кальцію. В результаті огірки мають потужну кореневу систему, зав’язі та в результаті й врожай.

Популярне

Подібні новини