Легкий спосіб врятувати будь-яку рослину, навіть якщо залишився один листочок: спрацює на всі 100%

Часом буває шкода викидати улюблену рослину, навіть якщо видно, що вона вже майже "все". Втім, існує надійний спосіб врятувати навіть безнадійного товариша.

У кожного квітникаря або ж садівника у чималій колекції точно знайдеться така рослина, яка підпадає під опис – “легше викинути, ніж намагатись врятувати”. Втім, часто рослини асоціюються у нас із приємними спогадами, їх подарували важливі люди або ж ті чи інші квіти просто унікальні, а тому їх потрібно повернути до життя за будь-яку ціну. Розповідаємо, як ви можете оживити улюблену рослину та знову насолоджуватись її цвітінням.

Як врятувати зав’ялу рослину

Для відновлення та порятунку рослин вам знадобиться мох сфагнум, який має антисептичні властивості, завдяки чому може зміцнити та повернути до життя навіть, здавалося б, безнадійні рослини. Якщо ви використовуєте сухий мох, то для початку його потрібно замочити у воді. Після цього треба викласти його на дно невеликого горщечка, а потім – зверху на мох поставте вашу рослину та відправте її у теплицю, якою може слугувати будь-який напівпрозорий контейнер із кришкою.

 

Простий і дієвий спосіб врятувати рослину, навіть якщо вона вже давно зав'яла – поради садівників
Простий і дієвий спосіб врятувати рослину, навіть якщо вона вже давно зав’яла – поради садівників

Протягом декількох днів потрібно перевіряти рослину – якщо вологи занадто багато, а стінки вашої імпровізованої теплиці запітніли, то потрібно привідкрити її та дати рослині подихати. Залежно від того, наскільки погано було квітці, процес відновлення коріння може займати від одного до декількох тижнів. У цей час не потрібно відводити очей від вашого “пацієнта”.

Простий і дієвий спосіб врятувати рослину, навіть якщо вона вже давно зав'яла – поради садівників
Простий і дієвий спосіб врятувати рослину, навіть якщо вона вже давно зав’яла – поради садівників

Важливо зазначити, що такий спосіб діє для будь-якого виду ушкоджень. Так, наприклад, якщо ви недостатньо поливали власну рослину, через що її коренева система не розвивалась, врятувати її теж можливо. Або ж, наприклад, ви навпаки – вносили занадто багато води, через що коріння почало гнити. У такому разі потрібно дістати кореневу систему з ґрунту, помити від гнилі та видалити її ушкоджені частини. Після цього ви можете користуватись описаним вище методом.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини