Цей сорт огірків-гібридів нахвалюють всі мої родичі: фітофтора не бере, а врожайність яка! По 50 кг з грядки

Огірки, що ламають усі стереотипи: вибираємо найкращі сорти-гібриди і вирощуємо огірки правильно. Дуже важко знайти дачну чи присадибну ділянку, на якій не росли б огірки.

Існує неабияка кількість різновидів та сортів огірків, різні властивості та особливості вирощування, які частково впливають на успішність отримання врожаю.

За термінами дозрівання всі сорти огірків можна поділити на:

1. Ранньостиглі – дозрівають на 40 день після появи сходів, рослини віддають урожай швидко і дружно, можна досівати протягом літа і отримувати врожай до настання холодів, відмінно підходять для салатів, мало придатні для консервації.

2. Середньостиглі – термін дозрівання плодів від 40-50 днів, відмінно підходять для засолювання.

3. Пізньостиглі – дозрівають понад 50 днів, вважаються найврожайнішими сортами, стійкими до хвороб та найкращими для консервації.

Огірки можуть бути сортовими чи гібридами. Насіння сортових огірків зберігає свої властивості та якості батьківських рослин протягом тривалого часу, пристосувавшись до різноманітних умов проростання. Гібриди виходять при спеціальному штучному відборі селекціонерами різних сортів та схрещуванні їх. Насіння гібридних огірків чудово сходить і росте, дорослі рослини дають багатий урожай.

За типом росту всі огірки можна розділити на кущові, коротко-плетисті, середньо і довго-плетисті. Для отримання гарного врожаю огірків городникам корисно вирощувати на своїй ділянці одночасно кілька різних сортів та гібридів із різним терміном дозрівання. За дотримання правильної агротехніки та чергування культур, регулярних поливів та проведення профілактичних обробок від хвороб та шкідників можна буде отримати чудовий урожай. Селекціонери не перестають працювати над створенням нових сортів та гібридів овочів. Завдяки їхнім старанням нерідко народжуються такі огірки і томати, які ніхто й уявити не міг.

Багато городників вважають за краще вирощувати перевірені часом сорти. Вони рік у рік висаджують на свої грядки звичні рослини і не прагнуть експериментів, а дарма. Останнім часом з’явилося багато унікальних гібридів, що відрізняються постійною врожайністю. Деяким городникам важлива плодючість огірків, скільки їх смак. Саме тому вони вибирають сорти, які підходять для вживання у свіжому вигляді та консервації.

Садівники назвали найкращіий сорт огірків-гібридів
Садівники назвали найкращіий сорт огірків-гібридів

Гібридний сорт: “Білий ангел F1”

Огірки, які можуть рости і добре плодоносити у півтіні. Знайти легко, насіння не дороге. Вони добрі тим, що їх чудово видно на тлі зеленої маси. Трапляються сорти з короткими і досить довгими плодами. Одні добрі для засолювання, інші незамінні у приготуванні свіжих овочевих салатів.

Садівники назвали найкращіий сорт огірків-гібридів
Садівники назвали найкращіий сорт огірків-гібридів

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини