Матусина “жива вода” – це найкраще добриво для кімнатних рослин, і не тільки: квіти подякують вам

Ми часто говоримо про те, що кімнатні квіти потребують підгодівлі. З цим ніхто не посперечається! Достатньо подивитися на їх скромні за обсягами домівки — горщики.

Добрива для квітів

Що ми зазвичай маємо на увазі під підживленням? Будь-які: калії, кальції, фосфори, азоти тощо. Але чи не забуваємо ми про щось дуже важливе? Потрібно розвести це у воді та полити квіти тим, що вийде. І ви знаєте, що буде з квітами? Буквально через дві доби рослини підбадьоряться, розправлять свої зелені плечі та будуть виглядати навіть краще, ніж до всієї цієї неприємної пригоди.

Потрібно поливати квіти розчином вітамінів В1, В3, В6 та В12! Виявляється, що вітаміни квітам дуже подобаються, більше того, вони беруть участь у різних процесах, що відбуваються в їх тканинах. А ще такі вітаміни продаються у квіткових магазинах.

Догляд за кімнатними рослинами

Наприклад, вітамін В1 бере участь у життєдіяльності коренів, їх активному зростанні та формуванні. Вітамін В3 – та сама термінова реанімація для постраждалих від нестачі уваги або інших проблем зелених вихованців. До того ж він запускає цвітіння — можна запропонувати його тим квіткам, які ні в яку не бажають видавати бутони.

В6 сприяє посиленню імунітету рослин, а ще є одним з активних учасників процесу фотосинтезу. В12 – активізує обмінні процеси, прискорює зростання рослин, а також задіяний у виробленні хлорофілу. Щоб приготувати, на літр води беремо по 1 мл/мг зазначених препаратів. Розводимо і поливаємо раз на два тижні.

Технологія підживлення квітів: рекомендації флориста
Технологія підживлення квітів: рекомендації флориста

Догляд та підживлення кімнатних рослин

Вітамін С сприяє росту рослин, захищає зелений пігмент від розкладання. Це справжнісінький антиоксидант, який допомагає рослинам протистояти таким негативним факторам, як активне сонячне випромінювання, посуха.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини