Підживлюю огірки тільки цією підкормкою: розсада завжди низька, здорова. Перший врожай збираю вже 1 травня

Розповідаємо, як виростити гарний врожай огірків, якщо вам не пощастило з ґрунтом. Найкращий помічник у таких ситуаціях – правильне добриво.

Не дуже родюча земля та несприятливі умови довкілля не дозволять вашим рослинам нормально розвиватися і забезпечити вас якісним врожаєм без додаткового добрива. Саме тому при висаджуванні огірків в лунку треба покласти одну живильну підкормку.

Найкраще добриво для раннього врожаю огірків

Чим тільки не заправляють городники свої лунки: у хід йде деревна зола, карбамід, курячий послід, кінський гній, перегній, монофосфат калію та інші засоби. Серед усього цього асортименту протягом багатьох років культивації огірків спеціалісти визначили найкраще добриво, яке ніколи не підведе, і це – амофос.

Підживлюю огірки тільки цією підкормкою: розсада завжди низька, здорова
Підживлюю огірки тільки цією підкормкою: розсада завжди низька, здорова

Його головна перевага – збалансований склад, це до 51% фосфору і до 11% азоту, який добре засвоюється городними культурами, а також:

  • безпека – не шкодить ні людині, ні довкіллю;
  • універсальність – підходить для овочевих, плодових та декоративних культур;
  • ефективність – результат застосування вас приємно здивує;
  • дешевизна та економність;
  • зручність у використанні – можна готувати робочі розчини або застосовувати у сухому вигляді.

Амофоска дуже корисна і виконує на городі одразу декілька функцій. Починаючи від насичення культур необхідним їм азотом та фосфором, активізації нарощування зеленої маси, сприяння розвитку кореневої системи та швидкої адаптації на новому місці, закінчуючи підвищенням стійкості до різних стресів та несприятливих умов навколишнього середовища.

Підживлюю огірки тільки цією підкормкою: розсада завжди низька, здорова
Підживлюю огірки тільки цією підкормкою: розсада завжди низька, здорова

Також городники рекомендують удобрювати огірки амософом, оскільки ця підкормка покращує здатність кущів зав’язувати плоди, збільшує кількість врожаю, продовжує термін зберігання плодів.

Як використовувати амофоску

Добриво можна вносити протягом усього сезону, при цьому найкраще воно показує себе навесні та восени. Амофос можна додавати у ґрунт при перекопуванні, розчинити його у воді та полити рослини під корінь або безпосередньо покласти в лунку при посадці розсади.

Зверніть увагу, що Амофос не можна поєднувати з вапном, гноєм, золою та курячим послідом.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини