Кожної весни поливаю гортензії кефіром. Цвітуть такими бутонами, що не видно листя: сусідки тихо заздрять

Ви знали, що ваші гортензії просто обожнюю кефір? Розповідаємо, чому саме цей молочний продукт такий корисний для ваших квітів і як правильно його застосовувати.

Гортензії — це витончені та красиві квітучі кущі, які можуть стати справжньою прикрасою будь-якого саду чи клумби. Щоб ваші рослини давали максимальну кількість бутонів, має сенс подбати про їхнє належне харчування. І ось чому підживлення кефіром може бути саме тим, що їм потрібно.

Це кисломолочний продукт, який виробляється шляхом ферментації молока. Напій багатий на корисні бактерії, вітаміни та мінерали, такі як фосфор, азот та калій, які необхідні для здоров’я рослин.

Експерти розповіли, чому гортензію слід підживлювати кефіром

Крім цього кефір містить ряд мікроелементів та вітамінів, таких як йод, цинк, кальцій та вітаміни групи В, які підтримують здоров’я та ріст рослин. Є у ньому також і фосфор. Цей мікроелемент не лише стимулює цвітіння гортензій, але й сприяє їхньому загальному здоров’ю та життєздатності.

Вміст амінокислот у кефірі допомагає рослинам покращити абсорбцію поживних речовин та стимулює ріст.

Як підживлювати гортензії кефіром?

Експерти розповіли, чому гортензію слід підживлювати кефіром

Підживлення цих квітів кисломолочним напоєм є простим і ефективним способом забезпечити їхнє здоров’я та блискуче цвітіння. Щоб це зробити, розчиніть 2 літри кефіру в 10 літрах води та полийте під корінь рослини. Після цього рекомендується пролити кущ чистою водою.

Втім, візьміть обов’язково до уваги, що молочна кислота може збільшити рН ґрунту, що ідеально підходить для саме гортензій, але варто врахувати, що для інших рослин це може бути негативним.

Гортензії — це чудові квітучі рослини, які потребують належного харчування для оптимального росту та цвітіння. Підживлення їх кефіром може стати чудовим рішенням.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини