Секрети солодкого, зеленого горошку: як вирощувати горох і отримувати багатий урожай. Перевірені методи

Горох – це особлива культура, яку люблять діти та дорослі. Солодкі, соковиті плоди займають особливе місце у літньому раціоні. Однак виростити смачний горох виходить не у всіх.

Сьогодні розкриємо секрети вирощування соковитого гороху, а також дізнаємось сорт, який цього року нас потішить своїм урожаєм.

Як виростити солодкий і соковитий горох?

Часто буває, що ми беремо посадковий матеріал у бабусь, знайомих чи збираємо його самі. Виходить, що той самий сорт росте багато років. Це, звичайно, вигідно і зручно, але проблема в тому, що такий горох може виродитися, тобто втратити свої сортові та смакові якості. За розміром плоди бувають хоч і великі, але стають менш соковиті та солодкі. Тому іноді рекомендується посадковий матеріал оновлювати.

Саджаємо зелений горошок правильно: поради спеціалістів
Саджаємо зелений горошок правильно: поради спеціалістів

Наступна причина – неправильно обраний сорт. Навіть у магазині можна купити нове насіння, яке не відповідає нашим бажанням та вимогам. Не бійтеся експериментувати, або запитуйте відгуки у близьких, сусідів та на просторах інтернету. Хороший сорт будь-якої культури, цей як цінний рецепт, переходить із рук до рук. Слід зазначити, що селекціонери великих компаній, часто виводять нові сорти, з відмінними смаковими якостями, які стійкі до багатьох хвороб.

Агротехніка вирощування – важливий пункт, що впливає на результат. Напевно, ви знаєте, що ця культура, вологолюбна. Може рости в тінистих місцях, але добріший результат покаже на сонці. Любить родючу землю та підживлення, незважаючи на те, що сама є покращувачем ґрунту. Не забувайте, що горох любить витися навіть якщо сорт низькорослий, він росте краще в тому випадку, коли у нього є опора. На першій стадії розвитку ґрунт треба розпушувати, а сходи своєчасно поливати, не можна допускати явного пересихання ґрунту. У момент цвітіння обробіть культуру від горохової плодожерки, вона відкладає яйця, з яких вилуплюються ті черв’ячки, яких ми виявляємо при розкритті коробочки.

Який горох садити? Огляд сорту “Мадонна”

Цього року потрібно висадити сорт “Мадонна”. Смак плодів просто шикарний, саме той з дитинства. Соковиті та солодкі горошини як на підбір, з великим вмістом цукру та білка. Це ранньостиглий сорт, заввишки доходить до одного метра. Яскраві, красиві стручки довжиною 7-8 см, мають у коробочці до 8 ароматних горошин. Даний сорт дуже добрий, тому обов’язково його купуйте і в наступному сезоні.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини