Щоб малина плодила відрами, роблю “нічого особливого”, але регулярно. Зараз саме час: спосіб для розумних

Для того щоб підживити малину та забезпечити їй багатий врожай, варто використовувати органічні та мінеральні добрива. Про те, як правильно це зробити, і поговоримо сьогодні.

Мінеральні добрива малини

Мінеральні добрива для підживлення малини можна купити в спеціалізованому магазині. Так, малина обожнює азотні добрива та аміачну селітру. Зазвичай, використовуються комплексні добрива, які містять усі необхідні елементи для росту та розвитку рослин. Якщо листя малини пожовкло, то це вказує на те, що малині не вистачає магнію.

Після того, як ви зібрали врожай не можна використовувати органічні добрива. Тільки фосфорно-калійні.

Підгодівля малини перегноєм

Для підживлення малини цим методом необхідно рівномірно розсипати на 1 кв.м ділянки ягоди одне відро перегною. Оскільки це добриво, ніби магніт, приманює комах і шкідників, то використовувати його можна не частіше, ніж один раз на місяць.

Підгодівля курячим послідом

Якщо ви тримаєте домашню птицю, то можете скористатися методом підгодівлі за допомогою курячого посліду. Для цього на дно відра викладіть послід і до верху наповніть водою. Залиште для реакції в теплому місці на 5 днів. Далі розведіть отриману суміш з водою у співвідношенні 1:20 і полийте кущі малини під корінь.

Чим підживити малину для багатого врожаю
Чим підживити малину для багатого врожаю

Удобрення малини коров’яком

Наповніть на 1/3 відро свіжим коров’яком. Залийте все водою та поставте в тепле місце на тиждень. Після цього розведіть добриво з водою у співвідношенні 1:10 і полийте ділянку малини.

Підживлення малини важливо для забезпечення її оптимального росту, врожайності та здоров’я, допомагаючи рослинам отримувати необхідні поживні речовини. Правильне застосування добрив сприяє підвищенню якості та кількості плодів, роблячи малину більш врожайною та стійкою до хвороб.

Популярне

Подібні новини