Попелиця боїться цього, як вогню: простий спосіб без хімії. Шкідники обходять мій город десятою дорогою

Попелиця - це шкідник, що поселяється на будь-яких рослинах. За сезон ненажерлива комаха може завдати серйозної шкоди як самій рослині, так і майбутньому врожаю.

Попелиця – це ненажерлива комаха, яка здатна переносити небезпечні хвороби і вкрай негативно впливає на розвиток рослин. Попелиця дуже швидко розмножується, тому не треба гаяти часу, а пошвидше її позбутися, щоб не залишитися без врожаю.

Особливо попеляця полюбляє такі культури, як огірки, капуста, бобові та гарбузові культури.

Для того, щоб позбутися набридливого шкідника можна використовувати спеціальні “хімічні” засоби з агромагазину. Та не всі з них безпечні, тож краще все ж звернутися спершу до народних методів. Тим більше вони показують неймовірну ефективність.

Боротьба з попелицею народними засобами

Перше, що прийде на допомогу – звичайна вода! Просто зросіть кущі з щільним листям та високі рослини водою зі шлангу. Такий душ варто робити регулярно, поки шкідник не зникне з вашої садової ділянки.

Як позбутися попелиці на городі
Як позбутися попелиці на городі

Окрім того можна використовувати мильний розчин. Щоб його приготувати візьміть літр чистої води. Додайте до нього декілька ложок господарського мила, попередньо натертого на тертку. Отриманим розчином обробіть рослини.

Можна трішки видозмінити попередній метод, і ще додатково в суміш дати столову ложку соди.

Третій спосіб боротьби з попелицею – деревна зола. Для того, щоб приготувати розчин, в 5 літрах чистої води змішайте склянку деревної золи. Гарно перемійшайте та дайте настоятися не менше 12 годин. Розчин готовий! Обробіть ним свої рослини.

Використовуйте ці прості та безпечні засоби, та попелиця миттю покине ваш город або садову ділянку. Успіхів!

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини