Ці популярні сорти огірків-гібридів порекомендували мені на базарі: найкращі для засолювання і консервування

Важко уявити дачний сезон без консервування та засолювання огірків. Для того, щоб такі зимові заготівлі вийшли смачними, мало знати лише кулінарні хитрощі, важливо правильно вибрати сорт.

Відомо, що далеко не всі огірки придатні для консервацій, а деякі категорично не підходять для цієї мети. Розглянемо популярні сорти огірків, які давно та успішно використовують для консервування та засолювання.

Огірок “Директор F1”

Кущі середньої довжини, помірно гіллясті. Термін дозрівання ранній. Плоди важать не більше 80 г, а їхня довжина зазвичай не перевищує 12 см. Шкірка темно-зеленого кольору з неяскравими, але помітними смугами. На ній розташовані безліч дрібних горбків із шипами білого кольору. М’якуш смачний і соковитий, порожнечі в ньому відсутні. Гіркота плодам не властива. Гібрид несприйнятливий до основних захворювань, тіньовитривалий. У догляді не обійтися без частого пасинкування. Урожайність протягом сезону сягає 15 кг плодів з квадратного метра.

Садівники назвали найкращі сорти огірків для засолювання
Садівники назвали найкращі сорти огірків для засолювання

Огірки “Кузя F1”

Кущі мають середню довжину, дозрівання відбувається у ранні терміни. Гібрид самозапильний, при хорошому догляді на рослині практично не буває пустоцвітів. Довжина плодів становить 5-7 см, середня вага – 80-90 г. Шкірка вкрита білим опушенням і безліччю дрібних горбиків. М’якуш соковитий, ніжний. Огірки солодкі, молочні, хрусткі. Гібрид стійкий до найпоширеніших захворювань. Врожайність стабільна, висока. На квадратному метрі ділянки зростає до 15 кг зелененьких.

Огірки “Веселі гномики F1”

Кущі зі слабким розгалуженням та необмеженим зростанням. Дозріває у ранні терміни. Зелененькі виростають у довжину на 7-9 см і важать трохи більше 80 г. Шкірка огірків має насичене темно-зелене забарвлення з короткими смужками. На поверхні плодів розташовані дрібні множинні горбики. Огірки соковиті, ароматні та хрусткі. Їм за своєю природою не властива гіркота. У плодах не утворюються порожнечі. У догляді гібрид не вибагливий, є самозапильним, стресостійким, холодостійким, активно чинить опір основним захворюванням. Врожайність із квадратного метра ділянки до 13 кг протягом сезону.

Садівники назвали найкращі сорти огірків для засолювання
Садівники назвали найкращі сорти огірків для засолювання

Огірок “Мурашка F1”

Кущі середніх розмірів, розгалуження помірне. Плоди зав’язуються без запилення, пустоцвіти практично не зустрічаються. Огірки важать у межах 100 г при довжині 10-12 см. Збір урожаю можна проводити при досягненні плодами 7 см завдовжки. Шкірка зелена з білими смугами. На смак огірочки молочні, ніжні. Гіркота не властива на генетичному рівні. Гібрид має стійкість до ряду поширених захворювань, проте сприйнятливий до кореневої гнилі. Врожайність за сезон до 12 кг із квадратного метра грядки.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини