Просто покладіть в лунку дрібку цього копійчаного засобу і збирайте тонни врожаю картоплі. Все елементарно

Підживлення картоплі доломітовим борошном сприяє збалансованому забезпеченню рослин мікроелементами та покращує їхній зріст і врожайність.

Картоплю висаджують практично на кожному городі в нашій країні. І вже зовсім скоро дачники відкриють сезон.

Сьогодні ми розповімо вам про переваги такого добрива, як доломітове борошно при посадці цієї незамінної культури.

Доломітове, або вапнякове борошно видобувається з висушеної гірської породи доломіт. Цей природний мінерал містить окис магнію та кальцію, вуглекислий кальцій, а також вуглекислий газ. У його складі також є марганець, фосфор, залізо, свинець, цинк та нікель.

Завдяки всім цим речовинам таке добриво стимулює розвиток кореневої системи та зеленої маси, прискорює схожість, регулює метаболізм, знезаражує та розкислює ґрунт, підвищує врожайність та смакові якості плодів, бере участь у процесі фотосинтезу.

Що покласти в лунку при висаджуванні картоплі
Що покласти в лунку при висаджуванні картоплі

Доломітове борошно зробить картоплю крохмалистою, захистить від парші та колорадського жука. Таке добриво абсолютно натуральне та безпечне, воно сумісне з іншими мінеральними підживленнями, і його можна вносити у ґрунт протягом усього року.

Однак важливо пам’ятати про те, що оскільки доломітове борошно є нейтралізатором кислотності ґрунту, перед його застосуванням спочатку необхідно провести аналіз ґрунту. На середньо-кислих ґрунтах слід вносити по 2 столові ложки в кожну лунку, де росте картопля.

На сильно-кислих цю кількість необхідно збільшити до 3 столових ложок. При цьому добриво злегка перемішати з верхнім шаром землі.

Використовуючи цей простий та доступний спосіб ви отримаєте багатий врожай здорової картоплі без зайвих зусиль.

Популярне

Подібні новини