Терміново дайте сіль малині і готуйте відра для збору багатотонного солодкого врожаю: простий спосіб

Сіль - неймовірно універсальна річ. І до страв додають і у домашньому господарстві допомагає. Та, виявляється, вона ще й може бути ефективним добривом.

Багато дачників дивуються, коли їх малинові посадки дають поганий урожай, при цьому вони зовсім не доглядають свої рослини, надаючи їм можливість розвиватися самим по собі.

Це типова помилка недосвідчених садівників, адже малина хоч і є невибагливою культурою, їй все ж таки потрібні певні підживлення.

Сьогодні ми розповімо про те, яке просте добриво найкраще підійде цій рослині. Ні для кого вже не секрет, що широке застосування на городі знайшли багато продуктів, які зазвичай зберігаються на кухні будь-якої господині. Одним із них є звичайна кухонна сіль.

Це універсальний засіб, який може діяти на рослини, у тому числі і малину, відразу в кількох напрямках:

  • покращує смакові якості ягід. Для цього 40 г хлориду натрію розводимо в 10 літрах води і використовуємо для поливу культури під корінь;
  • допомагає позбутися фітофтори. 100 г кухонної солі розчиняємо у 1 літрі теплої води.
Як підживити малину для багатого врожаю
Як підживити малину для багатого врожаю

Готовий склад заливаємо в дрібнодисперсний пульверизатор і обробляємо малину по листу у вечірні або ранкові години.

виженуть з ділянки мурах. Посипаємо сіллю доріжки, прокладені членистоногими, а також їхнє лігво. Незабаром шкідники покинуть вашу ділянку.

Добрива на основі солі натуральні, безпечні, екологічні та не шкодять посадкам, людині та навколишньому середовищу.

Важливо пам’ятати, що різні сорти малини та різні умови вирощування можуть впливати на ефективність цього методу. Тому на всяк випадок перед використанням солі як добрива рекомендується проконсультуватися з експертом з садівництва або агрономом.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини