Як позбутися колорадського жука на картоплі за 3 хвилини без грошей: зекономила бюджет і зібрала врожай

Колорадський жук вважається одним із найнеприємніших і шкідливих комах. Методів боротьби з ним дуже багато, але ефективні способи можна перерахувати на пальцях.

Сьогодні ми вам розповімо про найбільш ефективні народні засоби, за допомогою яких можна боротися з цією комахою.

Найнеприємніше те, що колорадські жуки вміють виробляти імунітет до будь-яких, навіть найнесприятливіших умов, а також різних отруйних засобів.

У цьому питанні потрібно бути на крок попереду свого супротивника і “цькувати” його завжди різними засобами, щоб він не зміг прорахувати ваші дії.

Шкідливість і небезпека цієї комахи полягає в тому, що вона поїдає молоде листя картоплі, а якщо жук починає розмножуватися, то його сімейство не залишає в живих жодного листочка. Також при цьому страждають живці та стебла картоплі.

Одним із ефективних варіантів боротьби з колорадським жуком є ​​гірчиця. Саме за допомогою цього засобу ви зможете відлякати шкідників від картоплі. Особливо гірчичний порошок не смакує ніжним личинкам колорадського жука.

Як позбутися колорадського жука на картоплі
Як позбутися колорадського жука на картоплі

А саме ці малюки нам і потрібні, тому що личинки здатні завдавати посадкам найбільшої шкоди. Для приготування отруйного засобу проти колорадського жука вам потрібно розвести 100 грам сухої гірчиці в десяти літрах чистої води, потім додати 100 мілілітрів дев’ятивідсоткового оцту, все ретельно перемішати і обробляти рослини. До того ж, колорадському жуку ще не до смаку цибуля та часник.

Ви можете використовувати сам овоч або його лушпиння. Для приготування візьміть 200 г лушпиння цибулі і 200 г натертого часнику, залийте всі інгредієнти десятьма літрами води і після цього кип’ятіть цю суміш на повільному вогні протягом двох годин. Після того, як засіб охолоне, процідіть відвар, потім додайте ще води, щоб загалом засіб збільшився обсягом до 10 літрів.

Ще Ви можете додати в засіб приблизно 200 г махорки і 30 г мила для того, щоб суміш довше затримувалася на листі рослин. Або ж ви можете приготувати настій з лушпиння цибулі.

Для приготування візьміть ємність об’ємом три літри, заповніть її на одну третину лушпинням цибулі. Потім необхідно залити лушпиння теплою водою так, щоб ємність заповнилася до кінця.

Настоювати засіб потрібно протягом двох діб у темному місці. Після закінчення часу настій необхідно процідити і під час використання обов’язково не забувайте розбавляти його водою один до двох, при цьому додаючи близько 10 г рідкого мила. Готовим засобом обприскуйте картоплю з усіх боків.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини