Експерти розповіли, що робити, якщо нарциси не цвітуть: вся правда ховається в неправильному догляді

Під час вирощування квітів, особливо нарцисів, можна помітити, що вони або припиняють цвісти, або не цвітуть взагалі. Експерти розповіли, що з цим робити.

Нарциси під час вирощування потребують достатньої кількості світла, щоб розцвісти. Якщо рослина знаходиться в тіні або оточена великою кількістю інших рослин, це може завадити їй цвісти. Вони потребують регулярного, але не надмірного поливу. Якщо ґрунт пересушений або, навпаки, занадто вологий, це може призвести до проблем з цвітінням.

Цим квітам потрібні якісні добрива, щоб забезпечити достатній рівень поживних речовин для розквіту. Рекомендується використовувати добрива, спеціально призначені для цибулевих культур. Краще пересаджувати ці квіти восени або в ранню весну, щоб дати їм час розквітнути. Якщо рослину пересадили в неправильний час, це може спричинити затримку у цвітінні. Іноді нарциси можуть бути заражені хворобами або атаковані шкідниками, що може призвести до проблем з цвітінням. Доглядайте за рослинами, періодично перевіряючи їх на наявність хвороб або шкідників.

Садівники назвали головну причину, чому нарциси не цвітуть
Садівники назвали головну причину, чому нарциси не цвітуть

Рецепт добрива для нарцисів

  • Коричневий цукор або меласа;
  • Повна силка (1 літр);
  • Чорний чай (може бути використане як додаткове джерело мікроелементів).

Додайте 1 столову ложку коричневого цукру або меласи у повний силок і добре змішайте. Додайте чорний чай, щоб збагатити добриво мікроелементами. Додайте 1-2 чайні ложки чорного чаю або 2-3 листа чайної капусти. Залиште це суміш на 24 години для настоювання.

Перед застосуванням добриво потрібно ретельно перемішати. Під час поливу рослин додайте отриману суміш у воду. Ви можете використовувати це добриво раз на 2-3 тижні під час періоду активного росту нарцисів. Цей домашній рецепт добрива містить корисні мікроелементи та поживні речовини, які допоможуть вашим нарцисам розвиватися здоровими та красивими.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини