Мій дідусь пророщує цим супер-способом насіння вже більше 50 років: сходять навіть старі “сухарі” з комори

Пророщування старого насіння може бути викликом, оскільки його життєздатність може зменшуватися з часом. Та знаючи деякі хитрощі "реанімація" пройде без проблем.

Насіння помідорів сходить дуже швидко, у той час як перці та баклажани проростають досить погано. При звичайному пророщуванні насіння прокльовується приблизно на десятий день.

Але якщо ви скористаєтеся способом, про який ми розповімо вам сьогодні, то ви досягнете видимих ​​результатів вже на п’ятий день.

Нам знадобиться пластикова склянка. Рекомендуємо взяти саме пластикову, тому що цей матеріал відомий своєю теплопровідністю.

На дно склянки кладемо ватний диск, добре змочений водою. Далі беремо бинт, складений у два шари. Замість бинта також чудово підійдуть паперові рушники. Насіння викладаємо на бинт, акуратно згортаємо у невеликий квадратик.

Садівники назвали простий спосіб для пророщування насіння
Садівники назвали простий спосіб для пророщування насіння

Кладемо в склянку поверх ватного диска та заливаємо водою. Води беремо небагато, але так, щоб усе насіння було вкрите водою. Вода обов’язково має бути теплою. Залишаємо замочуватися приблизно на півгодини. Після цього часу воду зливаємо. Поміщаємо склянку в поліетиленовий пакет та залишаємо на пророщування. Найкраще поставити його поруч із батареєю, але в жодному разі не на неї.

Перевіряємо насіння за чотири – п’ять днів. Якщо ви помітили на насінні темні плями та неприємний запах, перед замочуванням їх необхідно знезаразити. Для хорошого пророщування потрібна правильна температура та вільне надходження кисню. Температура має становити приблизно двадцять три – двадцять сім градусів.

Підтримка оптимальних умов для проростання, таких як вологість, температура та світло, є ключовою для успішного вирощування рослин зі старого насіння.

Тож дотримуйтесь наших рекомендацій і матимете щедрий врожай.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини