Неперевершений делікатес за копійки: найкращий рецепт картопляного пюре з грибами, яке просто тане у роті

У сучасному кулінарному світі запечене картопляне пюре з грибами цінується, як неперевершений делікатес, що поєднує в собі багатство смаків та ароматів. Ця страва давно завоювала серця гурманів.

Поєднуючи найкращі риси картопляного пюре та ароматичних грибів, цей рецепт створює неповторний симбіоз, який вражає і приваблює. Відтінки солодкуватої картоплі та глибокий смак грибів змішуються в одній страві, пропонуючи справжнє кулінарне задоволення для будь-якого гастрономічного ентузіаста.

У цій статті ми розглянемо рецепт приготування запеченого картопляного пюре з грибами, який стане відмінним додатком до вашого столу та принесе незабутню гастрономічну насолоду.

Перш ніж почати готувати подбайте про наявність жароміцної форми, змащеної всередині олією, а також розігрійте заздалегідь духовку до температури 200°C.

Інгредієнти

Експерти назвали популярні сорти картоплі, які довго зберігаються та залишаються смачними
Рецепт картопляного пюре з грибами: найкраща вечеря
  • Картопля 600 г
  • Гриби 500 г
  • Сулугуні 150 г
  • Вершки 10% 200 мл
  • Вершкове масло 80 г
  • Часник 2 зубчики
  • Паприка мелена 1 чайна ложка
  • Сіль та чорний мелений перець на ваш смак

Спочатку потрібно підготувати всі овочі: почистьте, помийте та наріжте їх наступним чином. Картоплю – великими шматками, гриби – тонкими слайдами

Часник – розчавіть, а потім наріжте дуже дрібно. Тепер зваріть до готовності у підсоленій воді картоплю.

У сковорідку без олії викладіть гриби та обсмажте їх на великому вогні, перемішуючи, до золотистої скоринки, а тоді покладіть масло, часник й смажте ще 1 хвилину. Посоліть їх та зніміть з вогню.

Рецепт картопляного пюре з грибами: найкраща вечеря

Тепер приготуйте пюре, але спершу розігрійте до гарячого вершки. Після того влийте їх у картоплю, всипте натертий сир сулугуні та розтовчіть все разом до стану однорідного пюре.

У форму для запікання покладіть пюре, розрівняйте його, а зверху рівним шаром розкладіть гриби разом з маслом, у якому вони смажились.

Поставте форму у духовку на 10 хвилин.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини