Орхідея покрилася десятками бутонів: змінила горщик і насолоджуюсь цвітінням. Моє підвіконня – найгарніше

Кожен з нас, купуючи нову орхідею, починає подумки планувати пересадку та догляд за новою вихованкою. І якщо у досвідчених садівників завжди є в запасі все необхідне, то новачкам потрібно купувати.

Цей процес, часто, починається з того, що все необхідне купується тут же в магазині, де придбали орхідею. Сьогодні ми хочемо провести невеликий огляд горщиків для посадки орхідей. Не всі горщики, які є сьогодні у продажу, зручні у використанні та не всі підходять. Ось про це й поговоримо. Трохи нагадаю про засоби посадки орхідей. Умовно, ми їх для зручності поділимо на види. Відкрита система-посадка на воду або на блок. Класична система-вирощування в горщику. Напівприкрита система-вирощування у подвійному горщику. Деякі садівники напівзакритою системою називають вміст у будь-якому горщику з отворами, навіть якщо це не подвійний горщик.

Порада експертів: як обрати правильний горщик для орхідеї
Порада експертів: як обрати правильний горщик для орхідеї

Класична система-горщик для вирощування фаленопсисів. Краще вибирати прозорий пластиковий горщик. Чим прозоріше горщик, тим простіше вам контролюватиме стан кореневої системи. У стінках горщика можна зробити додаткові отвори для кращої аерації коріння. Такий горщик можна купити в магазині або пристосувати будь-яку ємність, наприклад, з-під солінь, банка з-під квашеної капусти. Орхідея почувається добре. До горщика претензій немає. Такий горщик виглядає не естетично, але у продажу є різноманітні, які приховують непрезентабельність.

Такий горщик забезпечить орхідею проникаючим світлом і дасть вам можливість вибору способу поливу: протокою, замочуванням. Напівприкрита система складається з подвійного пристосування: горщик+кашпо. Називається “подвійний горщик”. Чому подвійний горщик вважається напівзакритою системою? Прилягання кашпо та горщика настільки щільне, що аерація коренів відбувається лише через поверхню горщика. Але при цьому на дні горщика є отвори для стоку води з горщика. Зазор між дном горщика і дном кашпо дозволяє поливати орхідею різними способами.

Порада експертів: як обрати правильний горщик для орхідеї
Порада експертів: як обрати правильний горщик для орхідеї

Подвійний горщик

Нині у продажу велика різноманітність таких подвійних горщиків. Можна вибирати під колір шпалер, полиць тощо. Але є кілька нюансів, які краще враховувати під час виборів. Не всі горщики досить прозорі. Отже, вам доведеться вдивлятися у стан коріння. У деяких варіантів подвійних горщиків є суттєвий недолік: нестійкість горщика. У таких горщиків на дні замість трьох або чотирьох ніжок є тільки дві. Такий горщик не можна поставити без кашпо – він завалиться на бік. Тому, при покупці, звертайте увагу на кількість ніжок у подвійному горщику. Стійкий горщик на 4-х ніжках.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини