Пожовтіли огірки? Не біда! Просто полийте цим під корінь і проблема вирішиться: перевірено особисто

Дуже часто дачники стикаються з пожовтінням листя огірка, і не завжди зрозуміло, що стало причиною такого явища. Сьогодні розповімо, як розпізнати причину та усунути пожовтіння листя.

Якщо листя жовтіє рівномірно і набуває лимонного кольору, значить рослині не вистачає азоту.

Щоб виправити ситуацію, необхідно внести розчин з аміачною селітрою або настій з гною. Якщо облямівка стає жовтою, але листя пожовтіло нерівномірно, значить, є дефіцит калію, магнію і фосфору. В цьому випадку будуть потрібні інші підживлення. Наприклад, рекомендуємо використовувати настій із деревної золи.

Розводимо на одне десятилітрове відро з водою один літр золи, настоюємо протягом 24 годин і поливаємо під огірочки по півлітра.

Якщо такі проблеми з пожовтінням виникають постійно, значить потрібно використовувати потужніші підживлення. Для цього є покупні комплексні добрива, які можуть дати найкращий ефект.

Але не варто використовувати покупні засоби, в яких є нітрати, токсини та інша хімія, адже ситуацію може виправити  звичайна шкаралупа яєць.

Як вирішити проблему пожовтіння огірків: простий метод
Як вирішити проблему пожовтіння огірків: простий метод

Навесні просто додайте її у лунки при посадці рослин у подрібненому стані.

Для боротьби з пожовтінням огірків можна проводити обробку рослин відваром з кропу, який має антибактеріальні властивості, або розчином меду, який допомагає відновити імунну систему рослин. Також можна використовувати розчин золи або навіть настій часнику для захисту від шкідників та хвороб. Важливо також регулярно перевіряти рівень вологості ґрунту та вносити додаткові добрива, щоб забезпечити рослини необхідними поживними речовинами.

Це прості рекомендації, які допоможуть вам без зайвих витрат та часу виростити шикарний урожай огірків, зберегти здоров’я рослини та продовжити плодоношення до кінця вересня. Скористайтеся нашими порадами, і результат буде просто супер для вашого врожаю!

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини