Сусідка перемогла пирій за 2 дні: дієвий спосіб, який працює на 100%. Перевірила на власному досвіді

Більшість садівників стикалися на своїй ділянці з такою неприємною проблемою, як розростання пирію повзучого. Сьогодні ми розповімо вам про те, як впоратися із цим неприємним гостем.

Повзучий пирій: розмноження та особливості бур’янів

Насіння бур’янів починає проростати на самому початку весни, коли температура ще не встигла досягти стабільної позначки в 4 градуси тепла. Для бур’яну характерні такі особливості:

  • здатний рости на будь-якому типі ґрунтів з будь-яким показником кислотності;
  • вегетативне та насіннєве розмноження;
  • стійкість до тривалої посухи та низьких температур;
  • дуже швидке поширення на великі площі.

Вищеперелічені особливості пояснюють складність боротьби з цією шкідливою рослиною. Крім того, потужне коріння дозволяє пробиватися і укорінитися пирію навіть у найскладніших місцях. Оселившись на ділянці, пирій блискавично пригнічує культурні рослини, позбавляючи їх можливості отримувати повноцінне харчування.

Позбавляємося пирію: важка артилерія

Для боротьби зі злісними бур’янами розроблено спеціальну групу гербіцидних засобів. Потужний хімічний склад дозволяє ефективно подолати проблему в короткі терміни. На полиці садових центрів ви знайдете гербіцидні препарати, що відрізняються характером дії. Сильний препарат має один важливий мінус – крім бур’янів він здатний знищити всі культурні рослини. Саме тому час використання обмежується або моментом до посіву культур, або проміжком після збирання врожаю. Для боротьби з пирієм на своїй ділянці краще використовувати системний вид гербіцидів. Такі препарати здатні руйнувати не тільки наземну частину бур’янів, а і його коріння.

Боремося з пирієм без застосування хімії

Деякі садівники категорично проти застосування хімічних препаратів. Є хороша новина: впоратися з бур’яном можна і без сильнодіючих засобів. Тільки в цьому випадку доведеться докласти чимало зусиль. Відмінним помічником у цьому питанні стане такий простий агротехнічний прийом, як мульчування. Виконувати процедуру варто вже після появи перших дрібних паростків бур’янів навесні. Як мульчуючий матеріал краще використовувати тирсу.

Садівники назвали найкращі методи боротьби з бур'янами
Садівники назвали найкращі методи боротьби з бур’янами

Мульчування тирсою

Поки ґрунт ще вологий, мульчуємо ґрунт. Так ми позбавимо бур’ян живлющого харчування. Слідом організуємо шар із чорної плівки високої щільності. Шар мульчі збираємо з приходом осені. Ретельно перекопуємо ділянку, щоб знищити всі залишки пирію. Деякі вважають за краще боротися з бур’яном механічно, тобто висмикуючи його з ґрунту разом із кореневою системою. Однак такий метод вельми трудомісткий та малоефективний. Тепер ви знаєте, як позбутися злісного пирію на своїй ділянці. Вибирайте зручний для себе спосіб.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини