Троянди обожнюють цю підкормку: тітка Галина вносить навесні під кожен кущик. Милуємось пишним цвітінням

Красою та витонченістю троянд можна милуватися вічно. Особливо увага необхідна навесні, коли вони приходять до тями після зимової сплячки. У цей час одним з найважливіших заходів є підживлення.

Сьогодні ми розповімо Вам, яких мікроелементів потребують троянди, і які добрива для цього потрібні.

Весняні потреби троянд

З приходом весни троянди найбільш гостро відчувають потребу у додатковому азоті. Засоби та препарати, приготовані на основі даного компонента, покликані забезпечити стрімке зростання листя та пагонів квітки.

Азотовмісні підживлення дозволяють кущам троянд обзавестися здоровою, якісною, зеленою масою і набратися сил після зими. Але, незважаючи на всю важливість азоту в житті троянд, у жодному разі не можна перегодовувати квіти цим мікроелементом, оскільки це призведе до погіршення цвітіння.

Підживлюємо троянди правильно: поради спеціалістів
Підживлюємо троянди правильно: поради спеціалістів

Чим годувати?

Головне питання, що традиційно виникає у квітникарів – які використовувати добрива: народні чи магазинні? Без сумніву можна сказати, що другий варіант набагато ефективніший за перший. Навесні підгодуйте свої троянди аміачною селітрою. Але не всі, а лише дорослі рослини. А молоді екземпляри удобріть сечовиною, так само багатою азотом.

Особливості приготування підживлення

Для приготування живильного розчину на основі сечовини беремо 30 г препарату на десятилітрове відро води. А ось для аміачної селітри пропорції будуть меншими – на 10 літрів води буде достатньо 10 г цього препарату. І селітру, і сечовину найкраще попередньо розчинити в невеликій ємності з водою, а потім довести обсяг до необхідної кількості.

Як правильно удобрювати?

Для того, щоб підживлення троянд дійсно пішло квітам на користь, необхідно брати до уваги важливі нюанси:

  • перед підживленням ґрунт необхідно зволожити, оскільки в іншому випадку розташоване під землею коріння може отримати опік;
  • молоді кущі, яким з моменту посадки не пройшов рік, краще не підгодовувати. Їхній кореневій системі потрібен час, щоб зміцніти;
  • проводити маніпуляцію потрібно у похмурий, неспекотний день.

Після завершення процедури під кущами троянд рекомендуємо розкласти шар мульчі. Використовуйте тирсу або солому. Це, безумовно, піде квітам на користь, оскільки матеріал, що мульчує, підтримує оптимальний мікроклімат ґрунту і створює умови, що запобігають вимиванню з ґрунту поживних елементів.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини