Заради цього сорту помідорів я відмовилася від усіх інших: прокормлять і влітку, і взимку. Врожай – ого

При виборі сортів томатів ми в першу чергу думаємо про смак, врожайність, терміни дозрівання. Для когось важлива декоративність: незвичайне забарвлення чи форма, іншим головне – смак, насолода.

Коли йдеться про томати, ми рідко розглядаємо таку характеристику, як лежкість. Для моркви або капусти лежкість має вирішальне значення, адже ці овочі повинні зберегтися до наступного врожаю. Але томати? Ми звикли вживати їх у свіжому вигляді протягом літа, а всі надлишки переробляти в соки та соуси, аджику та лечо, маринувати їх чи засолювати.

Але будь-який городник може забезпечити свою сім’ю свіжими томатами не лише влітку, а й у осінній та зимовий період, якщо вирощувати сорти із тривалим терміном зберігання. Такі сорти можна умовно поділити на 3 групи за тривалістю зберігання:

  • 1.5 – 2 місяці;
  • 3 – 4 місяці (до Нового року);
  • 5 – 6 місяців (до 8 березня).
Вибираємо найкращий сорт томатів: поради городників
Вибираємо найкращий сорт томатів: поради городників

Тільки уявіть собі подив ваших гостей, коли на святковому столі вони побачать томати з вашого городу! Звичайно, томати з третьої групи з найдовшим періодом зберігання значно програють за смаковими якостями літнім помідорам. Але їх смак все одно набагато кращий за водянистий, “пластмасовий” смак тепличних китайських помідорів, що продаються в супермаркетах протягом зими. А в факторах користі та безпеки і порівнювати їх не варто. Адже власні помідори не будуть напхані нітратами або оброблені хімічними препаратами при зберіганні. У них ви можете бути цілком впевнені, адже виростили їх самі.

Як зберігати помідори?

Для того, щоб помідори збереглися довго, потрібно певним чином підготувати їх до зберігання. Плоди знімають із плодоніжкою або цілими кистями. Перед закладкою на зберігання їх обробляють бактеріологічним препаратом, наприклад, “Фітоспорином”, щоб унеможливити розвиток гнилі. Зберігають помідори при температурі +10°С у темряві, розклавши в один шар плодоніжкою догори. Для того, щоб плоди не торкалися один одного, їх перекладають папером.

Гібрид “Золотий потік F1”

Томат середнього терміну дозрівання (110-115 днів). Формує сильні рослини індетермінантного типу. Утворює довгі кисті з 9-13 плодами золотаво-жовтого кольору. Плоди середнього розміру масою 40-50 г. Сорт має щільну шкірку, товсті м’ясисті стінки. Це дозволяє транспортувати їх без пошкоджень та зберігати протягом 1.5 – 2 місяців. Крім того, помідорки мають високі смакові якості. Вони солодкі, з яскравим смаком та насиченим ароматом стиглих помідорів.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини