Не витрачаю час і гроші на підкормки: фіалка повністю покрилася бутонами квітами після цієї процедури

Багато хто думає, що фіалки не можна мити і обприскувати. Це не правда. Адже це теж квіти – квіти, які росли у природі на свіжому повітрі, при дощі, вітрі.

Тому, коли листочки фіалки бліднуть від пилу, ми обливаємо фіалки, змиваючи бруд.  Після душу залишаємо квіти на підлозі, доки не стече вся вода, не висохне листя. Якщо поставити мокрі фіалки на сонці чи яскраве світло – на листі з’являться плями. Фіалки бояться прямих сонячних променів. Улюблені фіалочки будуть радувати своєю неперевершеною красою та рясним цвітінням тільки в тому випадку, якщо рослина буде здоровою.

Однією з важливих умов для нормального стану кольорів є гігієна. На листі завжди накопичується пил і частинки ґрунту, що відскакують при поливі. Ці елементи обов’язково потрібно видаляти. В іншому випадку фіалці “важко дихатиме”. В результаті це позначиться на здоров’ї квітки. Фіалки миють, купають, як зручно, так і називають, але сенс один. Мити фіалки не страшно, головне знати, як це робити.

Та й у цілому, чиста кімнатна рослина виглядає доглянутою та красивою. Навіть рясно квітуча фіалка виглядає не дуже добре, якщо вона вся в пилу. Тому очищати листя потрібно обов’язково. Але тут потрібно враховувати, що будова зелені фіалки має деякі особливості. Через великий ризик зламати рослину потрібно проводити гігієнічні процедури максимально акуратно. У жодному разі не можна терти листя фіалки, щоб не пошкодити пухнасту поверхню листа.

Досвідчені квітникарі рекомендують для початку пройтися по фіалці м’яким пензликом. Це дозволить прибрати великі забруднення та більшу частину пилу. Також фіалці потрібно влаштувати душ. Але напір води не повинен бути надто сильним. Можна використовувати для цього пульверизатор зі звичайною чистою водою. Якщо своєчасно проводити очищення листя фіалки, рослина не матиме проблем з диханням і фотосинтезом. Також гігієнічні процедури мінімізують ризик розвитку грибкових хвороб. Чиста фіалка буде здоровою та красивою! Чиста фіалка – це не тільки красиво, а й корисно для рослини.

Флористи назвали найкращі методи по догляду за фіалками
Флористи назвали найкращі методи по догляду за фіалками

Найважливіше – не допускати намокання точки зростання рослини. Якщо при митті фіалочки ви намочите її точку зростання — необхідно якнайшвидше промокнути воду серветкою, ватним диском, чимось, що швидко і добре вбирає воду. Якщо воду залишити в точці зростання – будьте впевнені, у кращому випадку у вас загниє точка зростання, у гіршому – вся рослина. Мити фіалки потрібно під теплою проточною водою. Якщо у сас немає теплої води в крані – не біда, ви можете використати таз.

Якщо фіалки сильно забруднені, можна використовувати миючі засоби – рідке мило, шампунь, миючий засіб для посуду, деякі люблять мити квіти зоошампунем, до складу якого входить перметрин – така собі профілактика від кліщів. Якщо листя рослини забруднене і знизу листової пластини, вам доведеться перевернути рослину і вимити листя знизу. Але для цього потрібно накрити ґрунт поліетиленовим пакетом, або харчовою плівкою, загалом усім, що є під рукою, щоб ґрунт не висипався з горщика, тим самим забруднивши фіалочку ще більше.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини