Витягла з ківі крихітні кісточки та посадила їх: вирощувати екзотичні рослини вдома – це дуже просто

Вже багато блогерів похвалилися своїми фініками, лимонами та апельсинами. Але виростити ківі виходило не у всіх. Точніше, ми таких статей поки що не бачили.

Що ж, саме час закрити цю прогалину. Вирушаємо до супермаркету і купуємо кілька ківі. Вдома розрізаємо на дві половинки і виколупуємо чорні зернятка. Вони настільки маленькі, що робити це вручну дуже складно. Краще знайти пінцет і спробувати їм. Справи підуть швидше.

Потрібно витягнути близько сорока зернят. Цілком достатньо, щоб зрозуміти, чи зможуть вони прорости, чи ні. Кладемо насіння на вологу ганчірку і рясно змочуємо водою. Потім акуратно загортаємо та кладемо у целофановий пакет. На одинадцятий день у насінні з’являються білі, ледь помітні паростки. Деякі просто розкриваються на дві половинки, це вже гарний знак.

Секрети вирощування ківі з насіння: перевірено садівниками
Секрети вирощування ківі з насіння: перевірено садівниками

Настав час садити

Ківі потребує сонячного та захищеного від вітру місця для росту. Оберіть добре дреновану, плодючу грунтову суміш для посадки. Рослина некваплива, але дуже вдячна. Перші результати доведеться почекати, але це того варте. Через десять днів після посадки, з землі починають пробиватися маленькі голівки. Їх дуже багато. Таке відчуття, що зійшло практично все насіння. Ще за тиждень починає з’являтися друга пара листя. Вони кардинально відрізнялися від перших. Ківі потребує регулярного поливу, особливо в період сходів. Також важливо вносити добрива для підтримання здоров’я рослин.

Секрети вирощування ківі з насіння: перевірено садівниками
Секрети вирощування ківі з насіння: перевірено садівниками

Нові листочки з рваними краями, а на самому листі з’являються шипи, як у кропиви. Але незважаючи на страшний вигляд, шипи м’які і тільки на вигляд жахливі. В одному горщику їм уже буде тісно. Виберіть кілька великих екземплярів та посадіть їх в окремі горщики по 4-5 штук. Звичайно, ми не чекаємо від них плодів чи гарних суцвіть. Сам факт їхньої появи вже приємний, а далі подивимося, що буде. Нехай ростуть на підвіконні разом з іншими екзотичними рослинами – гранатом, арахісом, хурмою, авокадо, які також можна виростити з кісточки.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини