2 ложки на літр води і моя розсада томатів виросла кремезною, здоровою та врожайною: перевірений спосіб

Продовжуємо ділитися з вами простими та дієвими підживленнями, які допомагають розсаді вирости кремезною та здоровою. А годувати ми сьогодні будемо розсаду томатів різними підживленнями.

Розповімо вам про кілька рецептів, і всі вони будуть народними, а це безкоштовна альтернатива дорогим покупним добривам. Для правильного росту та розвитку розсади їй важливе не тільки підживлення, а й освітлення, температурний режим та вологість. Іноді порушення умови вирощування розсади призводять до хвороб. Що цього не сталося важливо проводити ще й профілактику.

Садівники назвали найкраще натуральне добриво для здорової розсади
Садівники назвали найкраще натуральне добриво для здорової розсади

Народне підживлення 1

Два в одному, це підживлення для імунітету і профілактика захворювань. На 1 літр води беремо дві столові ложки молока. Так само молоко можна замінити на молочну сироватку, туди ж додаємо природний антибіотик – це куркума. Беремо половину чайної ложки, перемішуємо, можна полити під корінь, а можна використовувати як позакореневе підживлення.

Але будьте обережні, куркума залишає плями на скатертині, столі. Куркума в цьому підживленні служить як дуже потужний і природний засіб від хвороб, але й крім цього вона насичує розсаду корисними речовинами, і робить розсаду здоровою та міцною.

Підживлення 2

Це підживлення теж на основі молока, тільки склад трохи інший, в молоці присутні корисні амінокислоти, калій, кальцій, лактоза. До молока ми додаватимемо ще йод, він допоможе якщо рослини слабенькі, стебла тонкі, так само йод підвищує імунітет, захищає рослини і підвищує стійкість до захворювань, надалі покращує смак плода.

Готується підживлення дуже просто на 1 літр води беремо дві столові ложки натурального молока, від порошкового толку немає. Перемішуємо і додаємо ще 2 краплі йоду, поливаємо під корінь по вологому ґрунту. Підгодовувати можна 1 раз на 2 тижні, після висадки рослин у відкритий ґрунт так само можна використовувати це підживлення, тільки дозування вже збільшують.

Підживлення 3

Підживлення лушпинням цибулі, це і підживлення, і захист рослин від хвороб, шкідників. Цибулева лушпиння це джерело вітамінів, мікроелементів, мінералів. Готуємо концентрат, який потім потрібно буде розвести. На два літри води беремо 2 склянки лушпиння цибулі, ставимо на плиту, як тільки закипає зменшуємо газ і на повільному вогні кип’ятимо 10 хвилин, знімаємо з вогню і даємо настоятися не менше ніж добу. Далі цей концентрат розводимо у співвідношенні 1:10. Підгодовують 1 раз два тижні.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини