Найважливіше підживлення кабачків у відкритому ґрунті – перше: моєму щедрому врожаю заздрять всі сусіди

Кращі підживлення для кабачків, щоб вони добре плодоносили та не хворіли. Яких помилок слід уникати. Всі ми хочемо виростити багатий урожай кабачків з великою кількістю плодів.

Але як цього досягти? Коли і чим підгодовувати рослину, а чого краще утриматися?

Коли та чим підгодувати кабачки?

Для того, щоб отримати хороший урожай, необхідно точно знати, яке добриво потрібне кабачкам під час росту, цвітіння, формування зав’язі та плодоношення.

Перше підживлення

Перше підживлення кабачків проводять через 7-10 днів після сходів, коли сформується 1-3 справжніх листків. На цьому етапі розвитку, рослини потребують азотного підживлення. З азотних добрив підійде сечовина (1 ст. л з гіркою на 10 л води), аміачна селітра (1 ст. л без гірки на 10 л води), розчин коров’яку (1 л готового розчину на 10 л води) або (розчин пташиного посліду), (0,5 л готового розчину на 10 л води). А ще кабачки можна підгодувати готовими добривами, які містять збалансований склад поживних речовин для гарного росту та розвитку рослин.

Друге підживлення

Наступне підживлення для кабачків проводимо через 10 днів після першої. Удобрюємо зеленим добривом. Як приготувати підживлення? 1/3 відра заповнюємо зеленою травою, заливаємо майже до верху водою, відро накриваємо кришкою або плівкою, ставимо на сонці і настоюємо протягом тижня. Добриво буде готове, коли з’явиться піна. Розчиніть 1 л готового зеленого добрива в 10 л води та полийте кабачки. Через 10 днів повторіть підживлення зеленим добривом.

Підживлюємо кабачки у відкритому ґрунті правильно: поради городників
Підживлюємо кабачки у відкритому ґрунті правильно: поради городників

Яких помилок слід уникати?

Не заливайте кабачки водою. Надлишок вологи призводить до різних захворювань. Кабачки потрібно поливати помірно, регулюючи вологість ґрунту. На самому початку плодоношення за відсутності дощів полив повинен бути щедрішим, але без застою води. Найкраще поливати ввечері теплою відстояною водою. Вчасно знімайте врожай. Урожай потрібно забирати регулярно, не допускаючи переростання плодів, тому що не прибрані овочі різко уповільнюють зростання нових зав’язей.

Не перегодовуйте рослини. Якщо ще до посадки ви добре заправили лунку або грядку живильною сумішшю, дозу підживлення зменшите вдвічі. Загалом кабачки – це скоростигла, не дуже вимоглива до умов вирощування врожайна культура. Проте якщо ви бачите, що рослина погано росте або відстає в розвитку підживлення потрібно проводити обов’язково.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини