Дайте навесні полуниці розчин соди і відрами збирайте солодкий, як мед, врожай: йде по 0,5 літра на кущ

Багато дачників вважають, що полуниця росте сама по собі і не вимагає ніякого догляду, окрім поливу та осінньої обрізки. Однак, це не так.

Якщо ви хочете отримати велику кількість солодких стиглих ягід, регулярно вносьте підгодівлі і даруйте цій культурі свою увагу. В сьогодняшній корисній статті ми хочемо докладно зупинитись на застосуванні соди для полуничних посадок.

Цукор, сіль, дріжджі та лимонну кислоту на городі використовує більшість дачників. А чим корисна сода? Справа в тому, що гідрокарбонат натрію здатен позбавити вашу ділянку деяких видів бур’янів, він відлякує і знищує садових шкідників, розкислює грунт, збільшує врожайність, піднімає імунітет рослин, успішно бореться з хворобами і покращує смак і розмір плодів.

Як підгодувати полуницю содою: простий спосіб
Як підгодувати полуницю содою: простий спосіб

Добрива на основі соди абсолютно безпечні та екологічно чисті. Однак при їх приготуванні слід дотримуватися деяких правил:

  • використовувати тільки чисту відстояну воду
  • температура розчину не повинна перевищувати 50 градусів
  • застосовувати підживлення слід не пізніше 3-х годин з моменту його готовності.

Для підвищення врожайності полуниці рекомендується зробити наступний склад: 50 г соди, 20 крапель йоду і 1 склянку просіяної деревної золи заливаємо 10 літрами води, ретельно перемішуємо і використовуємо для поливу кущів. На 1 рослину йде приблизно 500 мл підживлення.

Як бачите, зовсім не обов’язково купувати в спеціалізованих магазинах підживлення, щоб отримати щедрий врожай. Тим більше запропонований нам метод абсолютно безпечний і не містить шкідливої “хімії”. Тому неодмінно радимо підживити полуницю содою, щоб на власні очі побачити неймовірний результат. Щедрого та багатого вам врожаю!

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини