Мій часник ніколи не жовтіє, бо даю особливу підкормку: врожай такий щедрий, хоч на базар йди торгувати

Ваш часник більше ніколи не жовтітиме. Ділимось секретами грамотного вирощування. Поговоримо про основні правила вирощування часнику. Якщо робити все правильно, то часник не пожовкне, а радуватиме.

Саме ця рослина є майже на кожній аматорській грядці, а отже, наші поради підійдуть багатьом. Не завжди і не всім відразу виходить виростити здоровий і корисний продукт. Але за дотримання певних правил цього можна досягти. Поговоримо сьогодні про способи правильного догляду часнику.

Причини, з яких жовтіє часник

Часник може жовтіти через те, що сніг сходить, а заморозки ще є. І тут його рекомендується обробляти стимулятором зростання. Придбати ці препарати можна у спеціалізованому магазині. Добре справляються із цим завданням, наприклад: Циркон або Епін. Зазвичай навесні буває так, що ґрунт не збагачений поживними елементами, а значить і вашому часнику нема звідки брати поживні елементи.

Тому, якщо ви помітили у своєї рослини пожовклі сухі кінчики, треба користуватися підгодівлями. У цей час часнику необхідні калій і азот. Сохнути і жовтіти часник також може і через нестачу вологи. Обов’язково поливайте його хоча б 1 раз на тиждень. У суху та спекотну погоду поливати треба один раз на 5 днів. Зола або доломітове борошно можуть допомогти при кислому ґрунті та врегулювати рівень pH.

Чи часто треба підгодовувати часник?

Якщо ви дотримуватиметеся певної схеми, то у вас точно все вийде. Ваша рослина пахне здоров’ям. Починати підживлення ви можете вже через тиждень після того, як розтане останній сніг. Потім вже в першій половині квітня ви також можете використовувати добрива. Але пам’ятайте, що має пройти не менше двох тижнів після першого підживлення. Третє підживлення краще проводити в травні. Це дуже важливий етап – формування головок.

Варто підгодувати часник і у першій половині червня

На замітку: якщо на вашій ділянці досить плідний ґрунт, то можете не обприскувати живильними сумішами. Але плідні підживлення будуть зовсім не зайвими, якщо у вашому регіоні погані погодні умови або глинистий ґрунт.

Важливо: завжди приділяйте особливу увагу підгодівлі і в жодному разі не перестарайтеся з ними. Інакше ви можете зіпсувати ґрунт, він стане надто кислим, з’явиться лужний наліт, і рослина може просто загинути.

Чим краще підгодувати часник навесні?

Мінеральні добрива. Мінеральні добрива треба починати вносити навесні. Це дуже важливо, оскільки ґрунт виснажений, а після поливу з нього вимиваються корисні поживні речовини, які необхідні для росту часнику. У цей період можна використовувати як комплексні добрива, так і один із важливих компонентів для росту: фосфор або азот. Добре впораються зі своїм завданням нітроамофоска, сечовина, нітрофоска.

Вибираємо найкраще підживлення для часнику: поради садівників
Вибираємо найкраще підживлення для часнику: поради садівників

Органічні добрива. Від цих речовин ви одразу помітите результат. Такі добрива є дуже доступними. Вам не доведеться витрачатися на них. Це важливо для тих, хто вирощує часник великими обсягами. Ще важливо це для тих, хто любить все екологічно чисте. Ви можете використовувати пташиний послід, деревну золу, рідкий коров’як.

Народні засоби. Якщо не хочете вдаватися до куплених складів, то можете скористатися народними засобами. Як добрива вам підійде: яєчна шкаралупа, дріжджі, нашатирний спирт, сольовий розчин.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини