Кидаю дрібку цього засобу в стаканчик з розсадою і вона росте міцною та товстенькою: порада на мільйон

Приступаючи до вирощування розсади, ми прагнемо створити їй усі необхідні умови для швидкого зростання та правильного розвитку, адже від цього залежатиме те, який урожай ми зберемо влітку.

Однак, забезпечуючи сіянці оптимальною температурою, освітленням і поливом, багато хто часто забуває про важливість внесення підживлення.

Досвідчені садівники використовують для розсади різні засоби: хтось віддає перевагу покупним добривам, а хтось готує їх самостійно, керуючись народними рецептами.

Деякі дачники уникають промислових мінеральних препаратів, вважаючи їх суцільною хімією. Однак, це не зовсім так. Про користь кісткового борошна для саджанців ми розповімо сьогодні.

Що додати в стаканчик з розсадою, щоб вона була міцною та потужною
Що додати в стаканчик з розсадою, щоб вона була міцною та потужною

Це добриво дуже популярне завдяки своїй ефективності та невисокій ціні. Препарат містить велику кількість поживних речовин, таких необхідних рослинам. Серед них залізо, кобальт, фосфор, азот, мідь, протеїни, лізин та цистин. Всі вони сприяють зростанню та зміцненню розсади, утворенню кореневої системи, підвищенню приживання при пересадці та стійкості до умов навколишнього середовища.

Кісткове борошно універсальний засіб, здатний замінити велику кількість добрив. Воно абсолютно безпечне, як для рослини, так і для людини і підходить для овочевих, плодових, ягідних та декоративних культур.

Його можна застосовувати у сухому чи рідкому вигляді. Для розсади найкраще використовувати кісткове борошно при пікіруванні.

На півлітровий горщик беруть 1 столову ложку препарату та добре перемішують його з ґрунтом. У підготовлений ґрунт пересаджують кущ і присипають зверху чистою землею.

Використовуйте ці прості та бюджетні рекомендації, щоб отримати багатий та корисний врожай!

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини