Збираю щороку по 2-3 кг з 1 куща перців: всім рідним роздаю і ще залишається. Головне – знати прості хитрощі

А ви знали, що лише в Україні солодкий перець називають болгарським? У самій Болгарії та Європі його називають паприкою. Цей овоч дуже смачний у будь-якій страві.

Але перець потрібно ще виростити. А це непросто, навіть з огляду на те, що культура вважається невибагливою. Бажаєте отримувати з одного куща до 3 кг соковитого та солодкого перцю? Читайте статтю – розкриваємо свої хитрощі, після яких ви завжди будете з урожаєм.

Збираю по 2 – 3 кг з куща: головні секрети

1. Вибираємо сорт. Урожайність великою мірою залежить від правильного насіння. Краще завжди брати тільки перевірене часом насіння, не дивлюся на нові сорти, а використовувати те, що себе зарекомендувало. Сорти: Атлант, Геракл, Гранова та інші. Головне, щоб сорт був пристосований та адаптований для вашого регіону.

2. Протруювання насіння та пророщування. Спочатку протягом тижня потрібно проростити насіння в тепличці на вологих ватяних дисках і тільки після появи паростків сіяти в ґрунт. Дуже важливо: завжди протруювати насіння марганцівкою, щоб унеможливити ризики грибкових захворювань. Перший полив робимо розчином соку алое: столову ложку соку на 1 л води. Сік алое перешкоджає розвитку чорної ніжки, яка часто знищує розсаду.

3. Строки посіву. Сіємо середньостиглі та пізні сорти після 20 лютого, а ранні у березні. Розсаду краще освічувати звичайною рожевою фітолампою, не витягується, росте міцною та здоровою. Висаджуємо в ґрунт або в теплицю коли ґрунт прогріється до +15 градусів, не раніше. Головне, щоб не було заморозків, адже перець — теплолюбна культура.

Городники назвали найкращі методи вирощування перцю
Городники назвали найкращі методи вирощування перцю

4. Розсаджування в окремі ємності. Сійте перець тільки в індивідуальні стаканчики або торф’яні таблетки. Так, це займає більше місця, але перець не любить тісноти, у цьому випадку він погано розвивається і не дає гарного врожаю.

5. Вологість та полив. Добре поливайте розсаду і намагайтесь, щоб у приміщенні, де вона стоїть, була вологість повітря не менше 65%. У сухому повітрі перець в’яне і хворіє. Обов’язково підгодовуємо розсаду кожні 10 днів. Беремо комплексні добрива, в яких є азот, калій та фосфор — ці три елементи життєво потрібні перцям.

6. Місце посадки. Висаджуємо завжди на сонячному боці ділянки. Робимо високі грядки – перець любить теплий ґрунт. До речі, з осені можна заздалегідь підготувати такі грядки, внести під перекопування компост, коров’як, гумус — навесні ґрунт уже повністю готовий до посадки перцю.

7. Поруч із перцем завжди саджаємо чорнобривці, часник і цибулю. Таке сусідство має подвійну користь. По-перше, перець любить ці рослини, вони виділяють гормони росту, перець стає міцнішим і дає більше плодів. По-друге, ці рослини відганяють комах-шкідників, перець менше хворіє.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини