Лийте це під помідори після пікірування: томати виростуть з кулак, а які солодкі. Мій найщедріший врожай

Пікірування – це нова фаза у розвитку саджанця, за якою слідує етап активного зростання. Дуже важливо своєчасно і правильно підгодовувати розсаду, щоб вона мала достатньо сил.

Використовуйте при вирощуванні помідорів звичайнісінькі мінеральні добрива. Розсадний матеріал зростатиме міцним. А врожай буде настільки щедрий, що доведеться роздавати овочі по сусідах.

Підживлення розсади томатів

Сьогодні розповімо про те, які маніпуляції потрібно провести з розсадою томатів після пікірування. У розсади виникає стрес після пересадки, і кожен городник повинен допомогти сходам швидше адаптуватися на новому місці. Беремо стимулятор росту та використовую його. Тут підійдуть такі препарати, як:

  • “Епін”;
  • “Циркон”;
  • НВ-101;
  • Бурштинова кислота.

Усі препарати мають практично однакову дію. Вони допомагають рослинам швидше освоїтися в інших умовах і краще укоренитися після пікірування. Яким чином ви оброблятимете рослини, не має значення. Хочете, поливайте, а хочете, обприскуйте, справа ваша. Обприскування листом: усі корисні речовини проникнуть у рослини набагато швидше. А вбирання із землі займає більше часу. Розсаду потрібно обприскати за тиждень до пересадки, а потім і після процедури. Сіянці після такого подвійного обприскування взагалі не реагують на пікіровку.

Які добрива використовувати для підживлення?

Не варто підгодовувати помідори відразу після пересадки. Дайте спочатку рослинам звикнути до нового місця. У свіжій землі вистачає корисних речовин. Буквально через тиждень паростки зможуть витягнути всі мікроелементи і через десять днів після пересадки їх потрібно підгодувати вперше. На цьому етапі розсада потребує азоту. Він допомагає збільшувати зелену масу. Фосфор повністю відповідає за міцні стебла та потужну кореневу систему. Калій теж допомагає сформувати товсті стебла і забезпечує засвоєння вуглеводів.

Як виростити міцну розсаду томатів з потужними стеблами: порада експертів
Як виростити міцну розсаду томатів з потужними стеблами: порада експертів

Чим підгодувати розсаду томатів після пересадки?

Підживлення розсадного матеріалу після пересадки так само необхідне, як і протягом усієї вегетації. Дачники підживлюють саджанці тричі до посадки на грядку. Добрива для підживлення можна купити в магазині або самостійно приготувати. Склади бувають різні. Багато городників не знають, що зробити спочатку, а які добрива залишити на потім. Це залежить від стану розсади. Існує безліч схем підживлення, в них можна заплутатися. Необхідно знати про послідовність внесення та які елементи живлення можна використовувати разом.

Перше підживлення

Спочатку підгодовують калієвою селітрою. Пропорція має бути наступною: 6-7 г/відро води. На цьому етапі розвитку розсади не варто вносити багато калієвої селітри.

Друге підживлення

За десять днів вносимо кальцієву селітру. Розводимо розчин таким чином: 1 г/1 літр рідини. Воду використовую теплу.

Третє підживлення

Третій раз підгодовуємо через десять діб монофосфатом калію: (7 г/відро води). Деякі городники поєднують звичайні добрива. Наприклад, можна разом застосувати сульфат калію (5-7 г) з аміачною селітрою (близько 7 г) і суперфосфатом (15 г/відро води).

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини