Підживлюю полуницю “лимонкою” і збираю врожай аж до холодів: не думала, що все так елементарно і швидко

Лимонна кислота використовується у вирощуванні полуниці для зниження pH рівня ґрунту, що допомагає полуниці краще засвоювати поживні речовини, такі як залізо та марганець.

Лимонну кислоту можна часто побачити у садовій аптечці більшості дачників. Адже цей натуральний засіб є прекрасним добривом практично всім городним культурам. Сьогодні ми розповімо про те, як цей продукт можна використовувати для підживлення ягід полуниці. Внести добрива навесні, коли природа відходить від зимової сплячки, дуже важливо.

Адже протягом тривалого періоду з ґрунту вимивалися всі корисні речовини. Проте, наситити ґрунт поживними елементами – це лише пів справи. Потрібно ще допомогти рослинам їх засвоїти. І тут на допомогу нам прийде лимонна кислота. Проникаючи в ґрунт, вона розчиняє солі мікроелементів, після чого вони легко вбираються корінням культур.

Всього одна копійчана підкормка і полуниця буде крупною та солодкою
Всього одна копійчана підкормка і полуниця буде крупною та солодкою

До того ж цей засіб нормалізує обмін речовин та покращує стан рослин. Для приготування такого підживлення потрібно лише розчинити 1 столову ложку лимонної кислоти в 200 мл теплої води і полити полуницю під корінь. “Лимонка” також здатна пом’якшити жорстку воду, для цього її необхідно спочатку відстояти, а потім додати кристалики кислоти з розрахунку 30г препарату на відро води.

А для підвищення кислотності ґрунту використовують наступне добриво: 1 столову ложку порошку лимонної кислоти і таку ж кількість нашатирного спирту розчиняють у відрі води і сумішшю, що вийшла, поливають кущі з розрахунку 1 літр на 1 рослину.

Крім того, лимонна кислота має антисептичні властивості, які можуть допомогти у попередженні захворювань рослин та збереженні їхнього здоров’я під час вирощування полуниці.

Бажаємо успіхів у всіх городніх справах та щедрого врожаю.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини