Я йшла до цього 10 років: тепер мій город з року в рік здоровий та без шкідників: аптечний засіб в допомогу

Ніщо не приносить дачникам більшого задоволення, ніж дивитися на те, як цвіте та розростається їх город, за винятком, звичайно ж, процесу збирання врожаю з цього самого городу.

Сьогодні ви дізнаєтеся про ненайпоширеніший, проте дуже простий та ефективний спосіб захистити рослини від хвороб та убезпечити їх від усіляких шкідників.

До того ж, він допоможе простимулювати процес дозрівання всіх овочевих і ягідних культур. Мова про добрива на основі саліцилової кислоти. Даний засіб убезпечить рослини від чорної плямистості та деяких інших грибкових хвороб, зміцнить імунну систему культур. Найпростіше використовувати цю речовину у складі звичайного аспірину.

Однак, не всі садівники вміють його правильно застосовувати. Справа в тому, що більшість з них просто розчиняють таблетку та отриманим засобом обприскують рослини, але так робити докорінно невірно, адже використовувати аспірин можна тільки після того, як ми перетворимо його на саліцилову кислоту.

Городники розповіли, чим обробити город від хвороб і шкідників
Городники розповіли, чим обробити город від хвороб і шкідників

Для цього одну таблетку препарату спочатку розводимо в половині склянки води, а потім кип’ятимо рідину в протягом 30 хвилин.

У окропі розчиниться весь осад і з’явиться характерний оцтовий запах. Ось і весь наш розчин саліцилової кислоти готовий. Після остигання, додаємо три-п’ять крапель нашатирного спирту і розводимо чотирма літрами чистої води. Такої концетрації буде достатньо. Обприскуємо або поливаємо цим добривом свої рослини для одержання багатого врожаю.

Також ідтримуйте здорову ґрунтову та рослинну екосистему на своєму городі, використовуючи органічні методи грунтозахисту, які сприяють збереженню різноманітності мікроорганізмів та комах, корисних для боротьби з шкідниками.

Встановіть бар’єри та пастки для запобігання доступу шкідників до розсади, такі як мухоловки, сітки чи органічні бар’єри з мульчі, що допоможе захистити рослини від нападу шкідників.

Практикуйте ротацію культур та міжкореневі асоціації, щоб ускладнити життя шкідникам та запобігти їхньому масовому поширенню, роблячи важчим для них знаходити та атакувати рослини.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини