Мурахи не пройдуть, а втечуть до сусідів: забула про них на всю весну і літо. Не треба копати мурашник

Якщо ви зіткнулися з колонією мурах, які розселилися по вашій садовій ділянці, та терміново шукайте ефективний спосіб їх позбутися. Допоможуть народні засоб

Сьогодні ми поділимося рецептом перевіреного засобу, який змусить цих дрібних шкідників з усіх ніг бігти з вашого городу.

Багато хто скаже: навіщо взагалі потрібно проганяти цих трудяг, адже вони приносять нам користь? Справа у тому, що така думка дуже помилкова. Так, дані членистоногі швидко розправляються з ненажерливими гусеницями, поширюють насіння, служать кормом для птахів і покращують склад ґрунту.

Але в той же час мурахи-солодкоїжки ласують соком квітів та плодів, тим самим знищуючи наш довгоочікуваний урожа. Вони розводять попелиць та псують коріння рослин, від чого вони гинуть, і навіть підвищують кислотність грунту.

Як швидко позбутися мурах на городі: простий спосіб
Як швидко позбутися мурах на городі: простий спосіб

З цих причин з мурахами необхідно постійно боротися. Для цього існує безліч магазинних хімічних засобів, проте використання їх на садовій ділянці небажане. Тому городники звертаються до народного досвіду та готують органічні засоби самостійно. Одним із дієвих варіантів є наступна суміш: 2 таблетки аптечного цитрамону розтираємо в порошок і розчиняємо в 5 літрах теплої води.

Отриманою рідиною обробляємо лігво та доріжки, протоптані комахами. Такий засіб допоможе вам швидко позбутися даних шкідників.

Наступним кроком може бути розташування деяких природних бар’єрів, таких як шкірка апельсина або гілки м’яти навколо місць активності мурах. Також ефективним методом є поливання місць скупченнях мурах сильною солоною водою або оцтом, що змушує їх шукати інші шляхи. Нарешті, варто регулярно очищати город від залишків їжі та інших “смаколиків” для мурах, щоб зменшити їх привабливість для поселення.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини