Мої кавуни виростають розміром з повітряну кулю: рецепт ідеального добрива для вирощування солодющих кавунів

Під час вирощування кавунів кожному хочеться отримати багатий врожай, але не всі знають, як це правильно зробити. Дачники поділились головними секретами.

Кавуни – це рослини, які потребують поживних речовин для здорового росту та врожайності. Добриво використовується для того, щоб забезпечити рослини необхідними мікроелементами, макроелементами та іншими поживними речовинами, які вони не завжди можуть отримувати в достатній кількості з ґрунту. Ось кілька причин, чому кавуни потребують добрива:

Добрива містять азот, фосфор, калій та інші елементи, які необхідні для росту рослин. Азот сприяє розвитку листя та стебел, фосфор сприяє формуванню коренів та квітів, а калій сприяє формуванню плодів та загальному здоров’ю рослин. Правильне використання добрив може підвищити врожайність кавунів. Кавуни потребують поживних речовин для формування великих, солодких плодів, і добриво може допомогти забезпечити ці поживні речовини. Редакція сайту Добрі новини підготувала рецепт ідеального добрива для кавунів:

Як виростити великі кавуни на городі
Як виростити великі кавуни на городі
  • 1 чайна ложка нитрату амонію (NH₄NO₃);
  • 1 столова ложка калійного сульфату (K₂SO₄);
  • 1 столова ложка суперфосфату (Ca(H₂PO₄)₂);
  • 1 столова ложка магнієвого сульфату (MgSO₄);
  • 10 літрів води.

У великому відрі або контейнері змішайте всі інгредієнти разом. Додайте 10 літрів води та ретельно перемішайте, щоб розчинити добрива. Під час перших двох тижнів після посадки кавунів підживляйте рослини розчином добрива один раз на тиждень. Після того, як кавуни починають розвиватися, підживляйте їх розчином кожні два тижні до збору врожаю.

Важливо дотримуватися вказаних пропорцій і частоти підживлення, щоб не перенавантажувати рослини добривами. Також рекомендується застосовувати добриво під час поливу рослин для кращого засвоєння ними поживних речовин.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини