На базарі завжди купую відразу 6 пачок солі: корисні хитрощі для дому – і для прання, і від плісняви рятує

Сіль зазвичай застосовується для того, щоб готувати різні страви. Але її сферу використання можна розширити за межі кухні, якщо знати деякі секрети. Харчова сіль є універсальним засобом.

ЇЇ можна використовувати не тільки для приготування, а й для прибирання, і для прання, а також для особистої гігієни. Пропоную вам скористатись порадами, щоб полегшити собі життя. Це екологічно та дешево.

№1. Для полоскання одягу

При цьому білизну можна сушити на морозі, оскільки вона не замерзає. Таким чином, кольорові матеріали набагато довше залишаються насиченими. Так рушники, а також махрові халати стають набагато м’якшими.

№2. Для видалення плям

Дуже добре видаляє плями від шоколаду. Легко виводить жирні плями на кухонних рушниках. Також легко соляний розчин виводить червоне вино. Тільки плями потрібно посипати одразу ж, як тільки ви посадили пляму.

№3. Для видалення плісняви

Іноді у ванній з’являється грибок на стінах або на сантехніці. Достатньо лише потерти лимонним соком саму плісняву пляму, а потім посипати її сіллю.

Експерти розповіли, як сіль може бути корисною в побуті
Експерти розповіли, як сіль може бути корисною в побуті

№4. Для чищення кухонних губок

Опускаємо їх у солону воду на пару годин, жир та бактерії таким чином легко усуваються.

№5. Для позбавлення від вологи

Ще одне прекрасне рішення – використання солі для того, щоб позбутися зайвої вологи. Якщо у вас в будинку потіють вікна, достатньо покласти між рамами мішечок із сіллю.

№6. Для ароматизації повітря

За допомогою солі можна легко позбутися будь-яких неприємних запахів. Але якщо ви не придбали ароматизатор повітря чи ароматичні свічки, є інше рішення. Беремо звичайний апельсин, розрізаємо на дві частини, посипаємо його половинки сіллю. Відбувається хімічна реакція. І від фрукта починає виходити ненав’язливий запах, який швидко заповнює кімнати.

Експерти розповіли, як сіль може бути корисною в побуті
Експерти розповіли, як сіль може бути корисною в побуті

№7 Для смачних шашликів

Щоб приготувати смачні шашлики, має бути добре розігріте вугілля. Але часом виникає полум’я і доводиться гасити його водою. Замість води можна посипати вугілля сіллю. При цьому вогонь гаситься, а ось температура нагрітого вугілля не збивається. Це дуже зручно. Сіль – універсальний засіб для того, щоб використовувати її в побуті.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини