Заморожую на зиму ящиками – моя найулюбленіша квасолька: найкращі сорти, які потрібно посіяти в цьому році

Взимку це дуже рятує. Якщо немає часу або не хочеться щось складне готувати, завжди є варіант: кілька жмень стручкової квасолі на сковороду і вважайте вечерю готовою.

Рецептів з квасолею безліч, не тільки на сковороді, а й у заготівлі теж дуже смачно!

І трохи історії про квасолю:

Квасолю завезли в Україну приблизно в 15 столітті, і за минулі століття вона встигла сподобатися і полюбитись багатьом, а більшість дачників вирощують її на своїй ділянці та із задоволенням вживають у їжу. У складі квасолі багато білка і вона є дуже ситним продуктом харчування. Її додають у різні страви, вона є вдалим компонентом в овочевій консервації, а ще її можна заморозити та використати взимку. Щоб квасоля вдалася, потрібно правильно вибрати сорти. У досвідчених садівників у запасі завжди є цілий арсенал перевірених особисто сортів. Тим же, хто сіятиме її вперше, пропонуємо скористатися нашою добіркою.

Кращі сорти квасолі:

Сакса без волокна 615 – смачний сорт раннього дозрівання (до першого врожаю всього 50 днів з моменту сходів). Ця квасоля кущова, у висоту досягає 40 см. В довжину вона можуть бути до 12 см. Смак хороший, у складі є цукор та вітаміни. Страви з додаванням такої квасолі виходять особливо ніжними на смак. Цей сорт потребує невеликих опор, інакше є ризик вилягання. Рослина любить поливи та сонячні промені удосталь, а також регулярні підживлення. Росте швидко, особливої ​​уваги до себе не вимагає.

Обираємо найкращі сорти квасолі: поради спеціалістів
Обираємо найкращі сорти квасолі: поради спеціалістів

Некарська королева – сорт є середньопізній, високоврожайним. Рослина обвиває опору в процесі зростання, а вирости здатне до 1.5 метрів. Нею добре прикрасити альтанку чи арку, виглядає такий варіант просто чудово. Боби ніжні, соковиті та дуже м’ясисті, завдовжки можуть бути до 25 см. Використовується в кулінарії, для заморожування та консервування. Рослина віддає перевагу ґрунтам за кислотністю нейтральним, місця проростання – теплі, сонячні. Рослини, при досягненні їх у висоту 15 см, необхідно підгорнути. Урожай дозріває недружно, збирати його доведеться кілька разів.

Снігуронька – сорт дозріває рано, за 48 днів. Рослина невисока та акуратна, до 40 см. Боби можуть зустрічатися як прямі, так і злегка вигнуті, жовтого кольору, завдовжки до 17 см. Смак відмінний, висока врожайність. Сорт стійкий до основних хвороб. Застосовується у приготуванні страв та добре підходить для заморожування.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини